Sök
Nästan hälften av alla NHL-spelare vill se en förändring av slutspelsformatet i ligan.
Nyheter

Efter skrällarna – NHL-spelarna vill se en ändring av slutspelsformen: ”Tufft att bra lag åker ut tidigt”

Det är en historisk NHL-säsong som spelas just nu. För första gången någonsin har det bästa laget från varje konferens blivit utslaget i första rundan av slutspelet. Nu vill spelarna se en förändring av slutspelsformatet. 
– Jag tycker att det är rätt tufft att många bra lag åker ut redan i första eller andrarundan, säger Columbus David Savard i en undersökning. 

Tampa Bay Lightning vann hela NHL:s grundserie i överlägsen stil men förlorade med 4-0 i matcher mot Columbus Blue Jackets. Tvåa i NHL kom Calgary Flames men de förlorade med 4-1 i matcher mot Colorado Avalanche. Det har aldrig hänt tidigare att de två bästa lagen i grundserien har åkt ut i slutspelets första runda.

Associated Press och Canadian Press har nu gjort en undersökning som visar att 48 procent av NHL-spelarna vill nu se en förändring av den nuvarande slutspelsformen då det är för svårt för de bästa lagen att vinna.
– Jag tycker att det är rätt tufft att många bra lag åker ut redan i första eller andrarundan. Jag tycker att vi kanske måste se tillbaka på 1-8-formatet, säger Columbus back David Savard i undersökningen.

”VET INGEN SOM GILLAR HUR DET ÄR NU”

Han får medhåll från Chicago Blackhawks kapten Jonathan Toews och Minnesota Wilds målvakt Devan Dubnyk. De är alla överens om att man ska återvända till hur det var förut då ettan i varje konferens mötte åttan istället för att det är uppdelat i divisioner med wild card-platser.
– Jag föredrar 1-8-formatet. Divisioner som är starkare får lag, som borde ha chansen att få upp ångan och ta sig längre, utslagna i förstarundan, säger Toews.
– Jag kan inte komma på en spelare som på riktigt gillar hur det är nu. Det verkar alltid bli så att en division blir klart starkare än alla andra. Som förra året när Winnipeg Jets och Nashville Predators möttes redan i andra rundan och spelade skiten ur sig i sju matcher, säger Dubnyk.

Det finns dock flera spelare som gillar det nuvarande upplägget. New Jersey Devils målvakt Cory Schneider är en av dem.
– Jag tror att det är bra för rivaliteterna. Det är bra för lagen att träffa varandra år efter år. Man kan hävda att det är rättvist eller orättvis att de två bästa lagen möts redan i andra rundan men det spelas fantastiskt hockey. Jag tror att det är det bästa med slutspelet att det är en två månaders lång gladiatorspel där alla spelar skiten ur varandra, säger han i undersökningen.

Den här artikeln handlar om: