Sök
Ilja Kovaltjuk
Nyheter

Uppgifter: De vill ha Kovaltjuk

Ilja Kovaltjuk fick det inte att stämma i Los Angeles. Nu uppges det finnas intresse från KHL för den forne superstjärnan.

Ilja Kovaltjuk återvände till NHL efter fem år i SKA St. Petersburg men återkomsten blev inte sådär jättelyckad. Han fick ihop skapliga 34 poäng på 64 matcher men det är förstås inte gott nog för en spelare med en årslön på 6,25 miljoner dollar. Under slutdelen av säsongen petades han till och med.

”Kovy” har kontrakt i två år till, men frågan är om han spelar i NHL till hösten. Enligt ryska sport-express ska Gagarin Cup-finalisten Avangard Omsk vara redo att stå för en mäktig transferbomb, där de ska försöka locka till sig Kovaltjuk.

36-åringen har två Gagarin Cup-titlar och vann så sent som förra säsongen poängligan i KHL.

Den här artikeln handlar om: