Sök
Nikolaj Ehlers.
Winnipeg

Danske stjärnan spelade med fotfraktur – VM i fara

Nikolaj Ehlers har haft sin sämsta NHL-säsong i karriären och har dragits med skadeproblem. I slutspelet spelade han med en fraktur på foten och VM kan vara i fara för dansken.
– Jag vet inte vad chansen för spel är, säger han till TV2-Sport.

Winnipeg Jets åkte ut med 4-2 i matcher mot St. Louis Blues vilket öppnar för flera NHL-stjärnor att åka till VM. Danmarks bästa spelare Nikolaj Ehlers är en av spelarna som nu finns tillgänglig för VM. Problemet? I den sista slutspelsmatchen spelade 23-åringen med en fotfraktur.

Enligt reporten Ken Wiebe på Winnipeg Sun ska Ehlers därför ha meddelat att han inte kommer att kunna spela VM för Danmark. Ett tungt avbräck för det danska landslaget då Ehlers är Danmarks största stjärna.

”JAG HAR INTE SAGT NEJ TILL VM”

23-åringen själv berättar dock för danska TV2-Sport att han inte alls har tackat nej till VM men att det ännu är oklart om han kommer att hinna bli frisk.
– Jag har inte sagt nej till VM. Jag pratade med klubben och sa att jag inte kommer till VM med ett trasigt ben. Men om jag är redo, så kommer jag att spela, säger Nikolaj Ehlers till TV2-Sport.

Han säger att han kommer att undersökas igen om tre veckor och om allt ser bra ut då så kommer han att få klartecken att åka och spela VM. 23-åringens pappa Heinz Ehlers är även förbundskapten för det danska landslaget och de har därför bra kontakt om eventuellt VM-spel.
– Jag vet inte vad chansen för spel är, men det är i alla fall inte ett nej till VM, och jag har också överlåtit det med min far. Men jag vill göra allt för att vara tydlig. Om det ser bra ut och jag mår bra så kommer jag att spela VM.

Nikolaj Ehlers har spelat två VM med Danmark men missade hemma-VM i Köpenhamn förra året då hans Winnipeg gick långt i slutspelet. Den här säsongen gjorde dansken 21 mål och 37 poäng på 62 matcher. Hans bästa säsong i NHL var 2016/17 när han stod för 64 poäng.

Den här artikeln handlar om: