Sök
Max Friberg.
SHL

”Vi fick dem att se lite bättre ut än vad de egentligen är”

Efter ett imponerande slutspel ser Frölunda dödliga ut igen. Men trots 1–5 mot Djurgården i den andra SM-finalen råder det ingen panik i göteborgslägret.
– Vi vet var de största åtgärderna finns att hämta, säger målskytten Max Friberg.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Frölunda var tveklöst det laget som imponerande mest i kvarts- och semifinalspelet. De avfärdade både svårspelade Malmö och defensivt starka Luleå med två gånger 4–1 i matcher i de två inledande rundorna.

I den första SM-finalen kom man undan med blotta förskräckelsen efter att ha blivit utmanövrerade i framför allt tredje perioden. I returen I Globen fortsatte spelet att gå i baklås. Den här gången kunde man emellertid inte luta sig tillbaka mot sitt powerplay för att ta en seger. Det blev storstryk.
– Djurgården är bättre än oss. 5–1 är inte så mycket att säga något om. De spelar bra på ledning, slår långpuckarna och har några kvicka lirare. Det är inget att snacka om, de var bättre i dag, erkänner kaptenen Joel Lundqvist sakligt.

Max Friberg, som styrde in Frölundas tröstmål i powerplay, hade analysen klar för sig.
– Passiviteten i egen zon fäller oss. Där måste vi spela aggressivare och få mer stopp. Det kommer att föda vårt anfallsspel också om vi vinner pucken och sätter fart framåt. De fick för mycket ytor att skejta med pucken i dag, säger han.
– Vi fick dem att se lite bättre ut än vad de egentligen är.

”DET ÄR KLART ATT DET ÄR TUFFT NÄR DET HÄNDER”

Joel Lundqvist tyckte att Frölunda hade lite mer än bara Djurgården emot sig tidigt i matchen.
– Jag var inte helt nöjd med domsluten inledningsvis med icing, sex man på plan och utvisningar i deras favör. Men så är det. Det är inte där de vinner matchen, men det är klart att det är tufft när det händer, säger han.

Lundqvist kände revanschsug direkt efter slutsignalen och ser fram emot finalmatch tre i Göteborg på torsdag.
– Det är 1–1, vi är starka hemma och redo att studsa tillbaka. Det är klart att man måste lära sig någonting, men vi kommer inte att sitta och överarbeta en sådan här match, säger han.

Max Friberg tycker att det finns positiva saker att bygga vidare på.
– Vi körde hela vägen och den inställningen tar vi med oss. Vi vet var de största åtgärderna finns att hämta. Vi laddar om, samlar energi och så är det ny match på torsdag.

Den här artikeln handlar om: