Sök
John Klingberg sköt Dallas vidare. …
Nyheter

Svensken stor övertidshjälte – tog Dallas vidare

Allt stod på spel i den match sex mellan Nashville och Dallas. Då klev John Klingberg fram och avgjorde matchen med ett rappt handledsskott under övertidsperioden – vilket tog Dallas vidare till andra omgången av Stanley Cup. Samtidigt öppnar Nashvilles uttåg för flera svensktillskott till hockey-VM.

Sjutton minuter in i övertidsperioden kom avgörandet. Alexander Radulov hittade John Klingberg till vänster i slottet med en öppnande passning. Svenskbacken fick tid att ladda, sikta och pricksköt sedan in avgörandet med ett snärtigt handledsskott – ett mål som tog Dallas vidare och skickade Nashville ur slutspelet.

Men innan dess hade bortalaget tagit kommandot i matchen. Austin Watson gav Nashville ledningen efter 5.47 i den första perioden. I den andra perioden kvitterade Dallas genom Blake Comeau. Därefter följde nästan två mållösa perioden innan avgörandet som fick American Airlines Center att explodera kom.

BISHOP VANN MÅLVAKTSDUELLEN

Matchserien mellan Dallas och Nashville har dominerats av lagens målvakter Ben Bishop och Pekka Rinne. Båda två storspelade även i match sex och stod för 47 respektive 50 räddningar. Men än en gång visade Dallas målvakt Ben Bishop vilken avgörande roll han har för laget. Med 47 räddningar på 48 skott i matchen var han en av matchen giganter – precis som under hela matchserien.
– Jag tycker att vi var det bättre laget under i stort sett hela matchserien. Vi spelade ut dem i match efter match, möjligtvis med undantag för den första matchen. Det ska bli kul som att få ta oss an St. Louis i nästa omgång som dessutom är min hemstad, sa Bishop i en intervju efter matchen.

SVENSKAR TILLGÄNGLIGA FÖR VM EFTER UTTÅGET

Nashville uttåg innebär och att NHL-säsongen är över för lagets svenskar. Därför är nu Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok aktuella för spel i ishockey-VM som börjar 10 maj.

För Dallas var John Klingberg den första försvarsspelaren att avgöra en matchserie under en övertidsperiod i Dallas historia. Nu väntar St. Louis i andra omgången, som slog ut Winnipeg Jets i den första rundan.

Dallas–Nashville 2–1 OT (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Dallas: Comeau, Klingberg
Nashville: Watson

Den här artikeln handlar om: