Sök
Jonas Liwing.
Västerås IK

Veteranbacken lämnar Västerås – flyttar utomlands

Jonas Liwing fortsätter karriären utanför Sverige. 36-åringen lämnar därmed Västerås IK, det avslöjar VLT.se/Hockeypuls.
–  Inget är påskrivet. Men det finns intresse från mer än ett land. Så det är jätteroligt, säger Liwing till tidningen.

Liwing kom till Västerås från Södertälje inför den gånga säsongen. Han var lagets bästa poängplockare på backsidan med sina sex mål och 22 assist. Veteranen, med 376 allsvenska och 283 SHL-matcher, säger att det fanns ett kontraktsförslag från Västerås.
– Västerås har verkligen visat att de vill behålla mig. De höjde budet och gav ett bättre bud. Jag hade accepterat det om det inte vore för att vi i familjen bestämde att det blir en flytt utomlands. Budet var absolut tillräckligt bra om jag bestämt mig för att stanna kvar i Sverige, säger Jonas Liwing till VLT.

SPELAT UTOMLANDS TIDIGARE

Var Liwing kommer hamna är alltså ännu inte klart. Under sin karriär har han representerat klubbar i Österrike, Frankrike och Tyskland. I Sverige har han förutom Västerås och Södertälje bland annat gjort åtta säsonger i. Hade en fortsättning i Sverige varit aktuell hade han däremot stannat i Västerås.
–  Det sa jag till ”Zäta” (sportchef Patrik Zetterberg) också. Det blir Västerås eller utomlands. Jag var ärlig med det, säger Liwing till VLT.

Den här artikeln handlar om: