Sök
Walfridsson jagar Leksands Tor Immo.
Södertälje SK

Lämnade MODO – nu är backen klar för seriekonkurrent

I förmiddags kom beskedet att Sebastian Walfridsson inte skulle bli kvar i MODO. På onsdags eftermiddagen presenterades han av Södertälje SK.

Efter fyra och en halv säsong i MODO:s organisation lämnar 20-årige Sebastian Walfridsson för seriekonkurrenten Södertälje. Walfridsson hade en skadefylld 2018-19. Han gjorde 22 matcher i HockeyAllsvenskan och 24 med klubbens J20-lag, som vann SM-guld för ett par veckor sedan.
– Det känns bra. Det är kul att komma närmare hem och det ska bli roligt att spela för Södertälje, säger han Walfridsson till Södertäljes hemsida.

VÄLKÄND HOS TRÄNAREN

Backen, som är från Värmdö utanför Stockholm, beskriver sig själv som ”hård, rejäl och tuff att möta”. Kontraktet är skrivit över två säsonger.
– Sebastian känner jag ganska väl efter att ha haft honom både i U16- och U17-landslaget. En tvåvägsback som är stark och konsekvent i spelet utan puck, men som också kan spela funktionellt med pucken. Han är även stark mentalt och viljan att utvecklas behöver ingen tvivla på, säger huvudtränare Ulf Lundberg till hemsidan.

Walfridsson valdes som nummer 151 totalt av Washington Capitals i NHL-draften 2017.

 

Den här artikeln handlar om: