Sök
Tre spelare gör upp om priset som NHL:s bäste spelare. …
Tampa Bay

De gör upp om priset som NHL:s bäste spelare

Nu har nomineringarna till Ted Lindsay Award kommit. Priset delas ut av NHL-spelarna, som röstar på vem de tycker har varit ligans bästa spelare under säsongen. I år gör en kanadensare, en amerikan och en ryss upp om titeln.

Patrick Kane, Nikita Kucherov och Connor Mcdavid. Det är de nominerade spelarna som har chans att ta hem Ted Lindsay Award. Den sistnämnde, Connor McDavid, har chans att ta hem titeln för tredje året i rad.

Patrick Kane hade en strålande säsong och noterades för 110 poäng på 81 matcher. Hans Chicago missade dock slutspel, vilket gjorde att Kane blev tillgänglig för spel i VM i maj. Kane tog hem Ted Lindsay Award säsongen 2015/2016.

KUCHEROV NOMINERAD FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Nikita Kucherov är den enda av de tre nominerade som inte varit en av de tre utvalda tidigare. Under säsongen spelade ryssen 85 matcher med sitt Tampa Bay, som oväntat åkte ut redan i första omgången av Stanley Cup. Han producerade hela 128 poäng under grundserien, vilket även gjorde att han toppade poängligan vid seriens slut.

Connor McDavid har alltså chansen att fullborda ett hattrick om han tar hem titeln för tredje året i rad. Under årets säsong noterades han för 116 poäng på 78 matcher.

Vinnaren utses vid NHL Awards 19 juni.

Den här artikeln handlar om: