Sök
Elias Lindholm ska spela VM. …
VM 2019

Elias Lindholm har tackat ja till spel i VM

Elias Lindholm kommer spela VM i Bratislava i maj. Det blir svenskens tredje VM-turnering. Han var senast med och vann guld i VM 2017.

Den 24-årige forwarden har haft en fin säsong i Calgary. På 81 matcher i grundserien noterades han för 78 poäng. I slutspelet gick det sämre för Calgary. Trots att man var favorittippade efter att ha vunnit den västra konferensen, åkte man ut i första omgången mot Colorado.

Men uttåget öppnade för att Elias Lindholm skulle komma till VM. Och nu ska han ha bekräftat att han tackat ja till spel. Senast Lindholm spelade VM noterades han för 7 poäng på 10 matcher och fick hänga på sig guldmedaljen till slut. På meritlistan har han också två JVM-silver och ett U18-silver.

Årets VM börjar 10 maj i Slovakien.

Den här artikeln handlar om: