Sök
Maria Omberg lägger av. …
SDHL

Guldhjälten lägger av ”Känns väldigt vemodigt”

Hon vann SM-guld med Luleå. Nu berättar Maria Omberg att hon lägger av med ishockeyn. 
– Det känns väldigt vemodigt. På ett sätt känns det såklart skönt att ha tagit beslutet och att ha pratat med laget. Men också tråkigt såklart, jag kommer sakna det supermycket, säger hon i ett uttalande på Luleås hemsida. 

Maria Omberg inledde karriären i Luleå men gjorde sitt första framträdande i SDHL med HV71, dit hon kom säsongen 2012/2013. Men sedan 2015 har hon spelat med Luleå och den här säsongen fick hon vinna SM-guld med laget. Nu meddelar Omberg att hon lägger ner satsningen på ishockey.
– Jag har haft en underbar karriär. Jag är stolt för det jag gjort och framför allt den senaste tiden i Luleå.

Luleås tränare och sportchef Fredrik Glader kommenterar beslutet i ett uttalande på Luleås hemsida.
– Det är tråkigt varje gång man får veta att en spelare väljer att avsluta sin karriär. Maria har gjort otroligt mycket för Luleå Hockey/MSSK och har varit en viktig spelare när vi tagit fyra raka seriesegrar och plockat tre SM-guld under vår tid i Luleå.’
– Hon har alltid gjort sitt yttersta för laget och har med sin positiva personlighet hjälpt till att sprida harmoni och glädje. Men när hon nu fattat det här beslutet så önskar vi henne lycka till med det som hon nu väljer att fokusera på härnäst.

 

Den här artikeln handlar om: