Sök
181129 Moras Robin Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Mora den 29 november 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117 …
SHL

Flyttar för ny SHL-chans: ”Blev lite känslomässigt när det väl blev konkret”

Idag tillkännagav Linköping att de värvat Moras center Robin Johansson. För hockeysverige.se berättar den defensivt skicklige centern att målet för honom hela tiden har varit att fortsätta i SHL.
— Det är ju det man har strävat efter i hela sitt liv, att spela så högt upp som möjligt och livnära sig på hockeyn.

Efter sex säsonger i Mora är det nu färdigspelat där för Robin Johansson.
— Det är klart att man vill ha ett nytt SHL-jobb och spela så högt upp som möjligt. Sen när man har varit så länge i en klubb som jag varit så lär man känna mycket folk runtomkring. Man skapar relationer, både utanför hallen och i hallen. Så det är klart att det blev lite känslomässigt när det väl blev konkret.
— Men när det väl dök upp och man fick det konkret på bordet…Det är ju det man har strävat efter i hela sitt liv, att spela så högt upp som möjligt och livnära sig på hockeyn.

TOG LÅNGA VÄGEN TILL SHL

Ny klubbadress blir istället Linköping där han har skrivit på ett ettårsavtal. Detta som ersättare för långtidsskadade Dan Pettersson.
— Jag pratade med Niklas (Persson) och det kändes väldigt motiverande och inspirerande. Jättekul att få komma till en sån klubb och bygga något nytt.

Robin Johansson har tagit den långa vägen till SHL. Efter juniortiden i moderklubben Leksand så blev det till en början spel i Hockeyettan med Gislaved, Enköping och Tranås innan han 2013 hamnade i Mora och efter fyra säsonger där fick han vara med och ta klivet upp i SHL 2017. Och det var i SHL trotjänaren ville fortsätta efter vårens degradering
— Jag pratade ganska mycket med Peter Hermodsson (Klubbdirektör) och sa det att jag hoppades att jag skulle få ett nytt SHL-jobb och skulle jag få det så skulle jag ta det. Det var mitt prio ett och jag är jätteglad att de (Linköping) erbjöd mig ett jobb.

Var Leksand aktuellt?
— Nej.

Robin Johansson har gjort sig känd som en defensivt skicklig center som är stark i tekningarna. Det hoppas han kunna fortsätta med i Linköping, men även utveckla andra bitar.
— Jag vet vad jag ska bidra med och sen ska jag utveckla mitt spel och bli ännu mer bekväm. Kunna bli en tvåvägscenter, ta stort ansvar och kunna driva på laget.

Den här artikeln handlar om: