Sök
Gustav Nyquist.
San José

Svenske nyförvärvet spräckte målnollan – Sharks fortsätter vinna

San Jose Sharks vann tre raka matcher i avslutningen mot Vegas och inledde serien mot Colorado på samma sätt. De vann med 5-2 i natt, sedan Gustav Nyquist inlett lagets målskytte.

Han gjorde 6+5 på 19 matcher i NHL för San Jose men i slutspelet hade det gått tyngre för Gustav Nyquist inför nattens match. I serien mot Vegas mäktade han bara med tre assist. Men i natt fick svensken spräcka målnollan även i slutspelssammanhang för hans nya lag.

Efter att Gabriel Bourque gett Colorado ledningen var det fjolårets VM-guldmedaljör som kvitterade till 1-1, 14:44 in i den första perioden. Det var svenskens första mål sedan grundseriens sista match.

TVÅ ASSIST AV SÖRENSEN

Colin Wilson återgav sedan ledningen till uppstickaren Avalanche innan San Jose verkligen fick fart på grejerna. Joe Thornton gjorde 2-2, Kevin Labanc 3-2 och Brent Burns 4-2 innan Timo Meier avslutade målskyttet genom att sätta 5-2 i tom kasse. Fyra raka mål från San Jose som alltså kopplade ett tidigt grepp om den här konferenssemifinalen.

Brent Burns var den store segerorganisatören. Han sköt som sagt ett mål men spelade också fram till tre. Ur svensk synvinkel bör också Marcus Sörensen lyftas fram. Han hade två assist i 5-2-vinsten.

San Jose spelade utan lagkaptenen Joe Pavelski, som är skadad efter den så omdiskuterade händelsen i match sju mot Vegas.

Den här artikeln handlar om: