Sök
HATTRICK HERO. Lucas Raymond sköt ett hattrick i VM-finalen mot Ryssland.
U18-VM

HATTRICKHJÄLTEN: ”Helt magiskt, fattar inte att det är sant”

Lucas Raymond klev fram när det behövdes som mest. 5:44 in i förlängningen kunde Småkronornas skjuta det historiska VM-guldet till Sverige och samtidigt fullborda sitt hattrick.
– Det är helt magiskt, jag fattar inte att det är sant, säger Raymond till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det krävdes förlängning för att skilja Ryssland och Sverige åt i söndagens VM-final i Örnsköldsvik. 5:44 in i den fjärde perioden exploderade Fjällräven Center i ett enda stort glädjevrål. Det var precis då som Lucas Raymond avfyrade skottet som sköt betyydde 4–3 och ett säkrat VM-guld för Småkronorna.
– Ja, vad ska man säga? Det är helt magiskt, jag fattar inte att det är sant. Det är en ren glädje som forcerar genom kroppen nu. Helt magiskt, säger Raymond till hockeysverige.se

Målet var Raymonds tredje för kvällen. Ett hattrick i en VM-final, alltså.

Du kunde knappast drömt om en bättre final?
– Nej, så är det så klart. Men samtidigt hade hattricket inte betytt ett skit om vi inte hade vunnit matchen. Det var vinsten som räknades och det är helt fantastiskt just nu.

LÄS ÄVEN: SVERIGE ÄR VÄRLDSMÄSTARE

Ryssland var närmast ett avgörande mål i ordinarie tid. I en tilltrasslad situation framför målet jublade ryssarna för mål, men efter lång videogranskning visade domaren tecknet för inget mål.
– Det var nervöst som tusan, men det var skönt att det inte blev mål. Sen när man såg reprisbilderna så förstod man att det inte skulle bli något mål. Samtidigt gör Hugo (Alnefelt) en grym räddning, säger Raymond.

”MAGISK KÄNSLA SOM GICK IGENOM KROPPEN”

Ryssland må ha varit närmast ett avgörande i ordinarie speltid, men när förlängningen väl började var det Sverige för hela slanten.
– Vi har första halvan av matchen, sen tar Ryssland över. Vi jobbar oss tillbaka in i matchen och gör sedan en riktigt stark förlängning.

Vad tänkte du när du såg att pucken gick förbi Askarov och in i mål?
– Jag minns inte så mycket av det just nu (skratt). Men det var en helt magisk känsla som gick igenom kroppen. Helt otroligt.

Ni är historiska nu. Det här är första gången som ett svenskt U18-landslag vinner VM-guld.
– Ja, jag fick höra det. Det är helt fantasiskt, speciellt att få göra det på hemmaplan och inför de här otroliga fansen. En magisk känsla.

Den här artikeln handlar om: