Sök
Frans Tuohimaa och Atte Engren
Nyheter

Blev inga hits i Leksand – nu bildar de målvaktspar i Finland

Varken Frans Tuohimaa eller Atte Engren lämnade några vidare intryck i Leksand. Men nästa säsong kommer duon spela ihop – i fiska HIFK.

Säsongen 15/16 var Frans Tuohimaa med och spelade upp Leksand i SHL. Men han själv hade det ganska tungt. Inte minst i kvalet, då han stod sex av lagets matcher och bara räddade 89,6 procent av skotten. Henrik Haukeland blev i stället den store målvaktshjälten och Tuohimaa flyttade hem till Finland igen.

Då ersattes han av stjärnmålvakten Atte Engren, som också blev en besvikelse i Leksand. På pappret var han seriens kanske bästa målvakt men Engren hade det tungt. Han släppte in över tre mål per match i både SHL och i kvalet och räddningsprocenten orkade knappt över 90 i SHL.

ÅTERVÄNDER TILL MODERKLUBBEN

Nu ska Tuohimaa och Engren spela ihop i den finska huvudstadsklubben HIFK, rapporterar Hufvudstadsbladet. Engren förlänger sitt kontrakt med klubben med ett år, medan Tuohimaa värvas från SaiPa där han ifjol var förstemålvakt.

Den nu 27-årigeFrans Tuohimaa vänder då hem till sin moderklubb.

Den här artikeln handlar om: