Sök
Filip Hållander.
SHL

JVM-forwarden har gjort sitt val: ”Mikael Renberg-typ”

Under måndagsförmiddagen presenterade Luleå ett fint nyförvärv. JVM-forwarden Filip Hållander har beslutat sig för att fortsätta karriären i Norrbotten nästa säsong. Kontraktet är skrivet på ett år.

Filip Hållander stod för 7 mål och 14 assists under sin debutsäsong i SHL för Timrå. I kvalet mot Oskarshamn var han en av lagets bästa spelare. Tyvärr, för hans och Timrås del, räckte det inte hela vägen.

18-åringen draftades av Pittsburgh förra sommaren och skrev då på ett kontrakt med NHL-klubben. Han har spelat på lån i Timrå och nu är det klart att han även nästa säsong lånas ut till SHL, denna gång till Luleå. Något som klubben meddelade i en live-sändning under måndagen.
— Jag tycker att det är en Mikael Renberg-typ. Som vill gå på mål och vill vara där det händer saker, sa Luleås GM Stefan ”Skuggan” Nilsson om sitt senaste nyförvärv.

Luleå har nu två målvakter, åtta backar och 14 forwards på kontrakt nästa säsong. De har under silly season värvat in starka kort som de finska landslagsspelarna Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen. Dessutom har Brynäs David Rautio återvänt till klubben, samt att de värvat HV:s forward Isac Brännström.

Den här artikeln handlar om: