Sök
SUPERTRIO. McDavid, Crosby och Kutjerov gör upp om Hart Trophy.
Tampa Bay

Fixstjärnorna gör upp om det tyngsta NHL-priset

Inget pris slår högre än Hart Trophy på NHL Awards. I natt släppte ligan vilka som gör upp om priset.

Det är inte direkt några okända namn som slåss om Hart Trophy, priset som går till NHL:s mest värdefulla spelare, utan NHL:s tre största stjärnor just nu. Poängkungen Nikita Kutjerov gjorde den bästa säsongen någon gjort i NHL på 26 år och dunkade in osannolika 128 poäng. Med det blev han också den bäste ryssen i NHL-historien. Han har hela tiden setts som favorit till Hart Trophy.

De övriga två nominerade är Sidney Crosby och Connor McDavid. Crosby gjorde 100 poäng för första gången sedan säsongen 13/14 och gjorde en supersäsong i ett Pittsburgh som hackade under stora delar av säsongen. Crosby vann priset både 2007 och 2014.

MCDAVIDS BÄSTA SÄSONG

Att Connor McDavid nomineras är faktiskt ett trendbrott. Han gjorde en mycket bra säsong som vanligt, och slutade tvåa i poängligan på 116 poäng. Men med tanke på att det brukar krävas att laget går till slutspel för att en spelare ska nomineras var det många som hade räknat bort McDavid.

Han gjorde 41 mål för andra säsongen i rad men slog sitt tidigare poängrekord.

Den här artikeln handlar om: