Sök
181219 Malmö Redhawks Kim Rosdahl under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö Redhawks den 19 december 2018 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144 …
SHL

Klar för allsvenskan – återförenas med förre tränaren: ”Höjer alla i sin omgivning”

Kim Rosdahl har 160 SHL-matcher på sitt cv. Nu står det klart att karriären går vidare i allsvenskan. Idag presenterades 22-åringen för Modo.

I början av april stod det klart att Kim Rosdahl skulle lämna Malmö och idag blev det klart att han nästa säsong kommer spela för Modo i Hockeyallsvenskan.
— Kim Rosdahl har spelat flera säsonger i SHL där han haft en plats längre ner i hirarkin och därför fokuserat mycket på det defensiva spelet. Men han besitter en offensiv kraft där vi alla vill att han ska ta fram de spetskunskaper han har även där, berättar Modos huvudtränare Björn Hellkvist för klubbens hemsida.

”HÖJER ALLA I SIN OMGIVNING”

Hellkvist borde känna till en hel del om Rosdahls färdigheter. Tränaren har ju ett förflutet i Rosdahls förra klubb Malmö.
— Jag har haft Kim under flera säsonger och han höjer alla i sin omgivning, inte bara ett snäpp, när han verkligen är en professionell idrottsman med fantastisk arbetsetik.

Kim Rosdahl:
— Det är klart det spelar in att jag haft Björn Hellkvist som tränare sedan tidigare då jag vet hur Björn fungerar och han känner mig sedan tidigare. Björn är alltid tydlig med vad han vill få ut av varje spelare och den tydligheten och ärligheten uppskattar man alltid.

 

Den här artikeln handlar om: