Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: En indelning som spetsar

Så kom den då slutligen, serieindelningen för kommande säsong i Hockeyettan, och i grund och botten blev det väl ungefär som man kunde förvänta sig. Med ett undantag.

Det undantaget är förstås att det blir Nyköping Gripen istället för Enköping som får maka på sig från den östra till den västra serien när allt ska påtas ihop.

De allra flesta trodde nog på en serieindelning (se den för övrigt i sin helhet här) där Enköping var laget som skulle få byta serie igen. Men så blev det alltså inte och jag tycker att det är ganska uppfriskande.

Det gör att samtliga serier utom den norra (som kommer att tvingas gnugga vidare på tio lag i vinter eftersom Kovland bestämt sig för att inte ta den plats som klubben har erbjudits) känns som att de blivit spetsade inför kommande säsong.

Förändringarna i korthet:

* Nyköping Gripen flyttas från den östra till den västra serien.
* Tranås byter den västra serien mot den södra
* Nykomlingarna Almtuna, Strömsbro och Wings hamnar i östra
* Nykomlingarna Borås hamnar i södra
* Nykomlingarna Eskilstuna Linden hamnar i den västra.

Att Tranås flyttas till den södra serien gör en redan stekhet serie ännu hetare. Här spetsas ett gäng hårdsatsande gäng alltså med ett lag som var i kvalserien den här våren och som aviserat att de vill dit igen. Det kommer bli utomordentligt intressant.

Samtidigt får den östra serien lite fräschör av att det blir en hel del nytt blod. Wings är förstås en gammal bekantskap som återvänder, men både Strömsbro och Almtuna blir nya bekantskaper och är lag som i alla fall på papperet känns betydligt mer intressanta än de tröstlösa bottengäng som annars brukar studsa upp och ner från division 2 säsong till säsong. Det gör att även östra känns lite roligare till kommande säsong.

Och så har vi då den västra serien som får sig ett litet lyft av att det blir Nyköping Gripen och inte Enköping som får flytta på sig. Inget ont om Enköping, det är en förening på frammarsch, men jag är ganska övertygad om att hockeypubliken i fästen som Skövde och Mariestad tycker att det är roligare med ett potentiellt publiklag som Gripen i serien. Ett lag som dessutom är på marsch framåt och nog gärna vill till en Alletta.

Således, summa summarum, ställer jag mig väldigt positiv till serieindelningen.

Rent spontant känns det som att de flesta serierna blir aningen spetsade till kommande höst.

Den här artikeln handlar om: