Sök
Alexander Lunsjö
Västerås IK

Poängmaskinen åkte ur allsvenskan – klar för succélaget

Alexander Lunsjö blev näst bäste poängplockare för Almtuna i kvalet. Men det räckte inte hela vägen och laget degraderades. Nu står det klart att Lunsjös karriär fortsätter i Västerås.

Alexander Lunsjö värvades för ett år sedan till Almtuna från Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. Där hade han gjort mäktiga 23 mål och 36 assists på 40 matcher.

Lika riklig blev inte poängutdelningen i Almtuna under den allsvenska grundserien. Lunsjö stannade på åtta mål och lika många passningar. Men det räckte till ett nytt kontrakt med Uppsala-klubben.

I kvalserien gjorde sedan 22-åringen fyra mål och nio assists och blev därmed tvåa i den totala poängligan bakom lagkamraten Tony Mårtensson.

Almtuna åkte dock ur och nu står det klart att Lunsjö fortsätter karriären i Västerås. Detta meddelade klubben under måndagen på sin hemsida. Västerås, denna säsong nykomlingar i allsvenskan, stod för en succésäsong och slutade trea i grundserien. Efter det har de tappat en rad spelare, men nu blir alltså Lunsjö en av de som ska försöka upprepa succén.

Lunsjö har tidigare i karriären tillhört Rögles organisation där det säsongen 2015/2016 blev 22 SHL-matcher. Ett mål och en assist gjorde han på dessa.

Den här artikeln handlar om: