Sök
SHL

Färjestads drömvärvning närmar sig ett beslut: ”Då skulle det vara skönt om allt var klart”

Han beskrivs som Färjestads drömvärvning till kommande säsong. Men Victor Ejdsell har fortfarande inte bestämt sig vad han vill göra när nästa säsong drar igång.
– Jag hoppas att jag kan ha fattat ett beslut inom två veckor, säger han till hockeysverige.se.

Victor Ejdsell är hemma i Sverige och har verkligen landat efter förra säsongen. Han säger att han tar det väldigt lugnt just nu och att så varit fallet de senaste två veckorna. Fokus har legat på att återhämta kropp och knopp. Han har dessutom köpt en lägenhet i Karlstad.

Men vad som händer nästa säsong är fortfarande oklart. Färjestad har visat intresse för 23-åringen, men det finns andra alternativ att ta ställning till.
– Det är inte bara Färjestad som gäller i Europa utan det finns grejer att välja på. Det handlar bara om vad jag känner att jag vill ta vägen. Vill jag resa ut en sväng i Europa, åka tillbaka till USA eller stanna här?, säger han till hockeysverige.se.

HÅLLER CHICAGODÖRREN ÖPPEN

Trots att april övergår till maj redan i övermorgon känner Ejdsell ingen stress över att inte veta hur hans hockeyframtid ser ut. Tvärtom, till och med.
– Jag tycker faktiskt det är skönt. Jag har hela tiden känt att jag inte ska stressa fram något utan det ska kännas hundra procent. Jag har snackat mycket med min agent om det och vi är på samma plan. Oavsett om jag åker tillbaka till USA eller stannar här, eller vad det blir, så ska jag ta den tid som behövs. Jag vill inte skriva på något och sen känna ”Vafan, det här skulle jag inte ha gjort”.

Efter att ha gjort succé i HV71 och skjutit 20 mål åkte Ejdsell över till Nordamerika och gjorde succé i Rockford IceHogs till en början. Han fick också chansen att spela sex matcher för Chicago, redan under sina första månader i USA. Den gångna säsongen var snajperns första hela i Nordamerika men då blev det bara spel i AHL. Där gjorde han 12+17 på 61 matcher.

Finns det någon dialog med Chicago?
– Jag har inte pratat med dem men min agent har. Det är egentligen samma sak där, att jag ska försöka bestämma vad jag vill. Men Chicagodörren är inte stängd.

Vill du känna att de ger dig en ärlig chans att spela i NHL, för att du ska åka tillbaka dit?
– Det är klart att jag vill ha chansen att visa upp mig på riktigt om jag ska tillbaka. När jag fick spela med Chicago så gjorde jag det ändå hyfsat bra. Skriver jag på ett nytt kontrakt vill jag verkligen ha chansen. Men det vill ju varenda spelare i AHL. Det är ju ingen som vill spela där, skrattar 23-åringen.

”VÄLDIGT MYCKET SOM SPELAR IN”

Det finns som sagt flera alternativ att ta ställning till för Victor Ejdsell och han väger in många faktorer nu när ett klubbval ska göras.
– Det är väldigt mycket som spelar in. På ett personligt plan är det väldigt viktigt för mig att allt fungerar runtomkring. Sen är det jäkligt viktigt att man har kul vid hallen varje dag också, förstås. Att man vill bli bättre och att gruppen man spelar med verkligen vill något stort och vill framåt. I slutändan är det det som gör att man själv blir bättre. Det är de vikigaste bitarna för mig: Välmåendet samtidigt som man njuter av resan.

När vill du ha fattat ett beslut?
– Jag hoppas jag kan ha fattat ett beslut om två veckor, give or take. Det skulle vara skönt att bli av med allt och två veckor känns rimligt. Då börjar försäsongerna dras igång och såna grejer.

BERÄTTAR OM TUFFA SÄSONGEN

Säsongen som gick innebar en stor prövning för värmlänningen. Efter succén när han anslöt säsongen 17/18 gick det mesta fel för Victor Ejdsell när den här säsongen skulle börja.
– Första delen av säsongen var inte alls bra. Jag kom inte upp i nivån. Jag försökte med allt men ingenting gick min väg. Efter jul fick jag en nytändning och efter det gick det mycket bättre.
– Om jag säger så här: Jag fick inga gratispoäng den här säsongen. När man kommer från den säsongen jag hade innan, då jag gjorde mycket mål och poäng, satte man upp förväntningar på sig själv och man får det från andra också. Så det var tufft. Du vill ju alltid att det ska gå lätt och flyta på.

Var det extra tufft just eftersom det hade gått så bra både i Karlskoga i Allsvenskan, sen med HV71 i SHL och sen i Rockford också?
– Ja, det här var min första stora motgång egentligen. Eller en av dem, i alla fall. Stundtals var det väldigt tufft men jag tycker också att jag skött det bra under större delen av tiden. Jag har inte grävt ned mig. Men det var jäkligt tufft i början. Man kände liksom ”Vad är det som händer? Varför blir det så här?”. Till slut så märkte jag att ju mindre jag tänkte, desto mer kom jag bort från det där.

”BLIR STARKARE AV SÅDANA HÄR GREJER”

Med lite distans till det – tror du att du går stärkt ur det tuffa?
– Ja, gud ja. Man måste förstå att det i hockeyn sällan är en spikrak kurva uppåt hela karriären. Jag tror man blir starkare, framför allt mentalt, av sådana här grejer. Och framför allt vet jag att om jag stöter på en sådan period igen så vet jag att jag har gått igenom det förut, och hur jag ska handskas med det för att komma ut ur det.

Victor Ejdsell sköt 20 mål under sin enda SHL-säsong. Frågan är om vi får se honom där i höst igen? Beslutet, det tycks i alla fall ligga nära till hands.

 

Den här artikeln handlar om: