Sök
Västerviks IK
ENGLUND: Så kan FBK:s målvaktssituation påverka allsvenskan

För cirka sex veckor sedan skrev jag en text om att Västerviks IK äskade två miljoner kronor årligen från kommunen mot bakgrund av inkomstbortfall på grund av undermålig ishall. Missade ni inlägget kan ni läsa det här. 

På måndagseftermiddagen kom således ett beslut från kommunfullmäktige som följde kommunstyrelsens tidigare rekommenderade avslag på klubbens förfrågan om två miljoner.

Däremot röstades det igenom att klubben får 112 000 kronor i uppskov på hallhyran.

Med andra ord fick klubben igenom mycket mindre än vad man hade hoppats på. Även om man knappast själva trodde att hela beloppet skulle efterskänkas av kommunen så hade man säkert en förhoppning om att på något kreativt sätt erhålla halva beloppet. Nu kommer det att bli intressant att se vad klubbens nästa drag blir och hur man tar sig vidare efter bakslaget.

Oavsett hur det går i frågan hoppas jag att det löser sig på bästa sätt för Västervik.

*****

Om vi i stället kastar ett getöga på det sportsliga ser jag tendenser att klubbarna bygger bakifrån. Efter att Kristianstad gick ut med att man stärkte upp sin målvaktssida med AIK-bekante Robin Wallin är det nu endast en handfull målvaktsvakanser i ligan. Enligt Eliteprospects tycks det endast vara Timrå, Björklöven, Mora och Västervik som söker ytterligare en målvakt.

Jag har en teori om att det är en hyfsat stor chans att det blir ännu en ledig målvaktsspade i Hockeyallsvenskan. Det står förvisso och faller på om Färjestads Adam Werner åker över Atlanten redan till nästa år.

Gör han det är jag tämligen övertygad om att Färjestad har för avsikt att fylla luckan med BIK Karlskogas målvakt Henrik Lundberg. Förutom en bra säsong i BIK, där han konkurrerade ut JVM-målvakten Olle Eriksson Ek, var han även namngiven trea i Färjestad under årets slutspel.

Då den svenska marknaden av målvakter börjar tunnas ut tror jag BIK:s drag i sådana fall blir att leta utomlands. Det har varit lyckat förut. Jag tänker bland andra på Andrew Engalage och Justin Pogge som gjort stora avtryck i klubben.

Den som lever får se…

Den här artikeln handlar om: