Sök
Emilia Ramboldt.
SDHL

Trotjänaren förlänger: ”Det var snack om att jag inte skulle spela i år”

Det har redan blivit sex säsonger i LHC. Nu går Emilia Rambolt in på sin sjunde. I dag förlängde hon kontraktet med Cluben.
– Det känns som det är sista racet för mig, säger hon i LHC TV.

2013 återvände Emilia Ramboldt till Sverige efter att ha tillbringat flera säsonger på college i USA. Hon valde att skriva på för Linköping och den klubben har hon blivit trogen sedan dess.

Efter den tunga finalförlusten mot Luleå/MSSK under våren var det tal om att det inte skulle bli en fortsättning i LHC för 30-åringen från Stockholm. Men så blir nu ändå fallet. I dag förlängde hon kontraktet med ett år och är därmed klar för säsong nummer sju i Linköping.
– Det var snack om att jag inte skulle spela i år, men lite till har jag att kräma ur, så det fick bli ett år till, säger hon i LHC TV.
– Jag får överväga hur det blir nästa år, men jag känner att det är sista racet för min del.

TUNGT MERITERAD

Anledningen till att den mångåriga landslagsbacken väljer att fortsätta är att hon fortfarande tycker hockeyn är så pass rolig.
– Jag trivs så himla bra i klubben. Jag vet att i augusti skulle det börja klia i fingrar och jag skulle vilja komma ned till tjejerna och spela den sport jag älskar. Jag tar det här året och har kul och sen får vi se, säger Ramboldt.

Förra säsongen svarade Emilia Ramboldt för fem mål och tolv poäng på 35 matcher i grundserien. Hon hade ytterligare sex poäng (1+5) på tolv slutspelsmatcher. Under karriären har hon gjort 222 matcher i SDHL, spelat tre OS och deltagit i åtta VM. Dessutom har hon tre SM-guld.

Den här artikeln handlar om: