Sök
Ilari Melart.
SHL

Fem lämnar Färjestad – JVM-guldmedaljör lyfts upp i A-laget

Färjestad meddelar i dag att fem spelare lämnar klubben. Det handlar om Christopher Bengtsson, Theodor Lennström, Robin Press, Alexander Reichenberg och Ilari Melart.
– Ilari ska åka hem till Finland och operera sitt knä. Vi kommer att hålla kontakten, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Det är vårstädning i Färjestad. På tisdagen kom beskedet att fem spelare lämnar klubben. Det handlar om backarna Robin PressTheodor Lennström och Ilari Melart samt forwardsduon Alexander Reichenberg och Christopher Bengtsson.

Det är emellertid inte uteslutet att Melart återvänder.
– Ilari ska åka hem till Finland och operera sitt knä. Vi kommer att hålla kontakten och skulle det under hösten visa sig att det finns en plats så kanske vi tar en kontakt. Man ska aldrig säga aldrig, säger Peter Jakobsson i en kommentar på klubbens webbsida.
– Jag har trivts superbra i Karlstad och Färjestad och jag stänger inga dörrar, säger Melart själv.

FBK ser även ut att gå miste om vinnaren av SHL-backarnas poängliga, Jesse Virtanen, som har KHL-klubbar efter sig. Samma sak gäller Adam Werner, Joakim Nygård och Fabian Zetterlund som förväntas försvinna ill Nordamerika.

HOPPAS PÅ STEEN OCH JOHANSSON

Man har förhoppningar om att kunna säkra Oskar Steen och Martin Johansson. Båda två har fått kontraktsförslag.
– Vi vet ju att Oskar har ögonen på sig från NHL, men vi vill ju såklart ha Oskar kvar om det skulle gå. Martin har fått ett kontraktsförslag av oss och vi hoppas att han stannar, säger Jakobsson.

Underifrån kommer backen Albert Johansson, som i söndags blev juniorvärldsmästare med Småkronorna, att plockas upp i A-truppen.
– Känns jättekul att få lyfta upp egna produkter. En spelskicklig back med stor utvecklingspotential. Vi kommer säkert också att få se Oscar Lawner i de här sammanhangen under säsongen. När vi har landslagsspelare så känns det självklart att de ska ges chansen att spela i Färjestads a-lag, inget snack om det, säger Jakobsson.

Den här artikeln handlar om: