Sök
171222 Tingsryds Måns Hermansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Tingsryd den 22 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106 …
Tingsryds AIF

Lämnar Tingsryd igen – klar för konkurrenten: ”Inga födelsedagar mitt i veckan”

Han har tillbringat i princip hela karriären hemma i Tingsryd. Nu gör Måns Hermansson för andra säsongen i rad en utflykt utanför hemkommunen. I dag blev han klar för Karlskrona.

I fjol lämnade Måns Hermansson moderklubben Tingsryd för första gången. Det blev tio matcher i Almtuna innan den defensivt orienterade backen var tillbaka i Småland.

Nu står det klart att han gör ett nytt försök på annan ort. i dag blev det klart att 25-åringen flyttar till allsvenska seriekonkurrenten Karlskrona HK.
– Måns är en spelare där man vet vad man får. Det är ”inga födelsedagar mitt i veckan” och han är en mycket bra skridskoåkare. Hans attityd och tuffhet gör honom till en mycket bra spelare både på och utanför banan. Jag har haft väldigt mycket att göra med Måns dom senaste åren och när han blev ledig så funderade vi i en millisekund, säger KHK:s sportchef Patric Larsson.

Hermansson har spelat 208 allsvenska matcher och svarat för nio mål och 30 poäng varav nio (2+7) kom på 50 matcher med Tingsryd och Almtuna den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om: