Sök
180331 DjurgŒrdens mŒlvakt Olof Lindbom efter SM guldet efter J18 finalen i ishockey mellan DjurgŒrden och Modo den 31 mars 2018 i Nykšping. Foto: KGZ Fougstedt / BILDBYRN / COP 101 …
SHL

Mora värvar New York Rangers-draftade talangen: ”Kan vinna matcher åt sitt lag”

Mora IK bygger om efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. I dag blev det klart att målvaktstalangen Olof Lindbom ansluter från Djurgården.
– Jag är sjukt taggad på att komma till Mora, säger 18-åringen.

Mora står inför en ny verklighet efter att ha ramlat ur SHL. För den sportsliga ledningen väntar en lång sommar med att bygga ett nytt lag. Men redan nu har klubben gjort klart med två av sina viktigaste pusselbitar, nämligen målvakterna.

Sedan tidigare står det klart att den egna produkten Isak Wallin bli kvar i Dalarna. Nu har man även bestämt sig för vem som ska konkurrera om speltiden med honom. Det blir Djurgårdens talang Olof Lindbom.

Den 18-årige keepern, som är JVM-aktuell inför kommande säsong, utsågs till U18-VM:s bästa målvakt i fjol och draftades i andra rundan av New York Rangers i den följande draften. Säsongen 2018/19 blev dock ett bakslag för Lindbom, som endast kom att göra åtta grundseriematcher och en slutspelsmatch i J20 SuperElit på grund av skadebekymmer.

NYSTART I HOCKEYALLSVENSKAN

Nu är tanken att han ska få en nystart i Hockeyallsvenskan.
– Jag har följt honom de senaste åren i juniorlandslagen och är imponerad av vad jag sett. Han är en målvakt som på egen hand kan vinna matcher åt sitt lag och vi tror väldigt mycket på honom tillsammans med Isak Wallin, säger målvaktstränaren Peter Iversen om Olof Lindbom.

Själv har målvakten gjort sin läxa kring sin nya klubb.
– Jag pratade och hade många lag som var intresserade av mig inför kommande säsong, men jag kände direkt när Mora hörde av sig att de var ett bra lag för mig. Jag ringde såklart runt till olika spelare och ledare i Hockeysverige för att få deras uppfattning av Mora och de var inte en enda som hade något dåligt att säga om Mora IK. Så jag åkte upp till Mora för att prata med spelare och ledare och kände direkt att jag fick bra kontakt med målvaktstränaren Peter Iversen. Något som är viktigt för mig. Jag är sjukt taggad på att komma till Mora och tror verkligen vi kommer vara ett lag att räkna med i nästa års allsvenska, säger Olof Lindbom.

Han hade en räddningsprocent på 90,0 i J20 SuperElit under den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om: