Sök
Jevgenij Malkin.
Pittsburgh

Utspelet: ”Pittsburgh Penguins kan trejda Jevgenij Malkin”

Det har cirkulerat rykten kring Jevgenij Malkin tidigare – och nu är de tillbaka. Nu hävdar Pittsburgh Tribune-Reviews Mark Madden att Penguins är villiga att trejda sin superstjärna.
”De är missnöjda med hans attityd”, skriver Madden.

Pittsburgh Penguins säsong fick ett lika oväntat som abrupt slut i första rundan av slutspelet. Laget, som vann Stanley Cup 2016 och 2017, förlorade fyra raka matcher mot New York Islanders och mäktade bara med att göra sex mål i serien.

Många experter undrar nu om det här markerade slutet på Penguins storhetstid, om general managern Jim Rutherford kommer att tvingas bygga nytt för att ge Sidney Crosby och de andra stjärnorna en ny chans att vinna längre fram. Det har efter säsongens slut spekulerats en hel del kring om vi har sett det sista av antingen Kris Letang eller Phil Kessel i klubben, två spelare som har uppgetts ligga bra till för att bli trejdade.

Men kanske blir det en annan stjärnspelare som får flytta på sig. Nu lyfter nämligen krönikören Mark Madden frågan om Jevgenij Malkins framtid i klubben. Madden skriver att Penguins ska vara redo att trejda 32-åringen av två anledningar.

1) De är missnöjda med hans prestation och attityd under säsongen.

2) De känner att det man skulle kunna få tillbaka i en trejd där Jevgenij Malkin försvinner skulle vara tillräckligt för att bygga en ”mini-rebuild” kring Sidney Crosby, som fyller 32 år i sommar.

FINNS DET SOM TALAR EMOT EN TREJD

Han skriver att om Penguins inte gör något radikalt kommer man inom kort att hamna i samma situation som Chicago Blackhawks och Los Angeles Kings befinner sig i. Att man har en ålderstigen laguppställning med många tunga kontrakt som är svåra att befria sig ifrån.

Mark Madden skriver också att det av några anledningar blir svårt att trejda Malkin. Dels för att han har full kontroll över sitt öde i form av klausuler i sitt kontrakt som gör att Penguins inte kan göra någonting utan hans medgivande. Dels att hans ålder i kombination med den höga lönetaksträffen och den svaga säsongen inte gör att hans marknadsvärde är på topp just nu.

Jevgenij Malkin har tre säsonger kvar på sitt kontrakt med Penguins och tjänar 9,5 miljoner dollar per säsong. Under grundserien gjorde han 21 mål och 72 poäng på 68 matcher. I slutspelet var han poängbäst i Penguins med 1+2 på fyra matcher.

Den här artikeln handlar om: