Sök
Christopher Bengtsson.
Södertälje SK

Efter tuffa SHL-säsongen – nu återförenas han med lillebror i allsvenskan

Efter en succésäsong i Södertälje skrev han tvåårskontrakt med Rögle. Det blev inte vad Christopher Bengtsson hade hoppats på. Efter en flytt till Färjestad under säsongen står det nu klart att han återvänder till SSK.

LÄS ÄVEN: Besviken efter misslyckade tiden i Rögle: ”Ingen bra kommunikation”

Christopher Bengtsson var en av de ledande spelarna i Hockeyallsvenskan under säsongen 2017/18. Han slog till med 21 mål och 41 poäng på 49 matcher för Södertälje och belönades med ett tvåårskontrakt av Rögle.

Men sejouren i Ängelholm blev inte vad 25-åringen hade hoppats på. Efter fyra mål och sex poäng på 29 matcher bröt parterna kontraktet och Bengtsson flyttade i stället till Karlstad och avslutade säsongen med Färjestad.

ÅTERFÖRENAS MED LILLEBROR

Efter tre assist på 15 SHL-matcher och nio poänglösa slutspelsmatcher kom härom dagen beskedet från FBK att den i Huddinge fostrade forwarden inte blir kvar i klubben. I dag blev det i stället klart att Bengtsson återvänder till SSK.
– Det känns bra. Kul att vara i arenan igen och jag är bara glad att vara här. Man har ju saknat matcherna i Scaniarinken och att spela inför SSK-fansen så det ska bli skitkul, säger han i ett pressmeddelande.

Kontraktet med SSK är skrivet på två år och innebär att han får chansen att kampera ihop med sin lillebror, Sebastian Bengtsson.
– Han är min bästa kompis och min lillebror så det kommer bli skitkul, säger Christopher Bengtsson.

Den här artikeln handlar om: