Sök
Gustav Nyquist.
San José

Tillbaka på isen efter att ha blivit pappa – då bidrog svensken till seger

Han flög till Detroit för att vara med vid förlossningen av sitt första barn. Sedan flög Gustav Nyquist till Denver och bidrog med två assist när San José Sharks gick fram till 2–1 i matcher mot Colorado Avalanche efter nattens 4–2-seger.

Det har varit ett par omtumlande dygn för Gustav Nyquist. Efter San José Sharks förliustmatch mot Colorado Avalanche i söndags fick han beskedet att hans hustru Danielle var på väg att föda parets första barn. ”Problemet” var att medan han själv blivit trejdad till San José Sharks var hustrun kvar i Detroit, där han spelade tidigare.

29-åringen kastade sig på ett flyg till Detroit för att närvara vid nedkomsten. Och när den var avklarad fick han kasta sig på ett nytt plan till Denver för att försöka hinna fram till nattens match tre i serien mellan Sharks och Colorado Avalanche.

Det gjorde han.

Och trots omständigheterna var Gustav Nyquist med och bidrog till att San José kunde gå fram till 2–1 i matcher i natt. Skåningen hade nämligen två assist när det blev seger med 4–2 mot Avalanche.

43 SLUTSPELSMÅL SEDAN 2010

Nyquist får ändå ursäkta. Nattens stora frontfigur för Sharks var Logan Couture. Han slog till med sitt första slutspelshattrick. Det gör 30-åringen till den näst bästa målskytten i Stanley Cup-slutspel sedan 2010. Couture har 43 mål på 106 slutspelsmatcher, endast överträffad av Alexander Ovetjkins 50 fullträffar.
– Det är det här man spelar hockey för. Det är det här man spelar 82 matcher i grundserien för, säger Couture till nhl.com.
– Jag har haft turen att spela för några riktigt bra lag. De här matcherna är så roliga att spela när man spelare för det ultimata priset.

Couture leder dessutom mål- och poängligan i årets slutspel med nio fullträffar och totalt tolv poäng på tio matcher.

När Logan Couture skickade in 4–2-målet i tom kasse plockade Melker Karlsson upp sin första slutspelspoäng. Karlsson hade nio raka matcher utan poäng innan han fick utdelning i form av en assist.

I Colorado utökade Nathan MacKinnon sin poängsvit till sju raka matcher med hjälp av ett mål. 23-åringen har tolv poäng (5+7) på de sju matcherna.

Match fyra spelas i Denver natten mot fredag.

Colorado – San José 2–4 (0–2, 1–0, 1–2)
Colorado: Nathan MacKinnon (5), Matt Nieto (49.
San José: Logan Couture 3 (9) (Gustav Nyquist 2, Melker Karlsson), Timo Meiter (3).
San José leder med 2–1 i matcher.

Den här artikeln handlar om: