Sök
Jonas Ahnelöv.
SHL

Ännu en veteranback förstärker Leksand: ”Håller hög internationell klass”

Först Johan Fransson – nu Jonas Ahnelöv. Leksand fortsätter att satsa på rutinerade backar inför återkomsten till SHL.
– Vi får in en back som håller hög internationell klass, säger Leksands general manager Thomas Johansson.

Jonas Ahnelöv blir nästa pusselbit i Leksands SHL-bygge. Efter att tidigare i veckan värvat Johan Fransson blev den KHL-meriterade OS-backen i dag presenterad av klubben.

Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.
– Först och främst ska det bli kul att få komma upp till Leksand och spela. Det är en anrik och stor klubb med supportrar överallt så det ska bli riktigt kul, säger Jonas Ahnelöv i ett pressmeddelande från klubben.

Ahnelöv kommer närmast från en säsong i Rögle där han noterades för sju poäng (4+3) på 39 matcher. Säsongen var hans första i Sverige sedan 2015, då han flyttade från Modo till Avangard Omsk i KHL.

”BYGGA EN STABIL RAM I DEFENSIVEN”

– Vi får in en back som håller hög internationell klass och som har stor rutin från såväl landslagsspel i såväl VM som OS samt spel i KHL och SHL. Jonas största styrkor ligger i det defensiva arbetet och han kommer även att bidra med tuffhet och hårdhet i vårt försvarsspel. I och med rekryteringen av Jonas fortsätter vi att bygga våran stabila ram i defensiven som vi vet kommer att vara väldigt viktigt under säsongen, säger general managern Thomas Johansson.

Utöver OS-spel i Pyeongchang i fjol har Jonas Ahnelöv representerat Tre Kronor i två VM-turneringar och har en bronsmedalj med sig därifrån. I SHL har han förutom spel i Rögle och Modo även representerat Frölunda. Dels som junior, dels säsongen 2013/14.

Den här artikeln handlar om: