Sök
Oliver Ekman Larsson.
VM 2019

Kapten i NHL – nu blir han kapten för Tre Kronor också

Oliver Ekman Larsson har sin första säsong som lagkapten i NHL bakom sig. Nu står det klart att han bli Tre Kronors lagkapten när Carlson Hockey Games inleds i Stockholm i dag.

Det är bara en dryg vecka kvar till VM startar i Slovakien. Innan dess ska Tre Kronor spela Carlson Hockey Games, en turnering som för svensk del startar i Globen med match mot Ryssland i dag, för att sedan fortsätta i Tjeckien på lördag och söndag.

När det svenska laget skrinnar ut på isen i Globen i dag kommer de att göra det med Oliver Ekman Larsson som lagkapten. Han får förtroendet att ha C:et på bröstet efter att ha varit assisterande lagkapten till Mikael Backlund under fjolårets VM i Köpenhamn, en turnering där Sverige tog sitt andra raka guld.

ERSATTE DOAN

Ekman Larsson har precis avslutat sin första NHL-säsong som kapten för Arizona Coyotes. Han utsågs till kapten inför säsongen och efterträdde därmed mångårige kaptenen Shane Doan, som slutade efter säsongen 2016/17 efter att ha burit C.et i 13 säsonger.

Årets VM-turnering blir Oliver Ekman Larssons sjätte för Tre Kronor. Han gjorde sin första VM-framträdande som junior 2010 – efter en säsong med Leksand i Hockeyallsvenskan. Han har två guld, ett silver och ett brons på meritlistan.

Den här artikeln handlar om: