Sök
EN VINNARE. Vid 38 års ålder har David Printz fått uppleva höjdpunkterna i sin karriär.
Timrå IK

Var på väg ur SHL – nu är han svensk mästare: ”Svårt att förklara”

Han inledde säsongen i Timrå, som åkte ur SHL, och avslutar densamma som svensk mästare med Frölunda. Vid 38 års ålder har David Printz vunnit sina första tunga titlar på hemmaplan.
– Det är svårt att förklara. Det har varit en så lång hockeyresa för mig. Det här känns otroligt bra, säger veteranen till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Hockeygudarna kunde ha varit grymma mot David Printz. I fjol var han med om att åka ur SHL med Karlskrona och den här säsongen hamnade han i Timrå, ett lag som sedermera också fick lämna ifrån sig sin plats i den svenska toppligan.

Men medan det sörjdes i NHK Arena efter Timrås kvalförlust mot IK Oskarshamn förra månaden befann sig David Printz på en helt annan resa. Den 23 januari lämnade han botten för toppen när han plockades in av Frölunda samtidigt som JVM-backen Filip Westerlund gick i motsatt riktning.
– Jag vet inte vad jag ska säga… Jag lider självklart med Timrå och jag önskar att jag kunde ha gjort det bättre när jag var där. Men jag är tacksam att jag får vara här, säger Printz till hockeysverige.se i guldvimlet på isen.

Det blev början på David Printz häftigaste halvår i en lång hockeykarriär. Vid snart 39 års ålder har han både varit med om att vinna Champions Hockey League och SM-guld med Frölunda.
– Det har varit en sådan jävla resa, så jävla kul. Hela vägen sedan jag kom hit har det varit en ynnest att få vara med i det här laget. Det är det bästa laget jag har varit med i. Jag är jäkligt känslosam och det är jäkligt kul att få vara med om det här ändå,
– Jag vill tacka min familj som har varit så jäkla grymma och stöttat mig hela vägen. Det har varit en resa som har varit oförglömlig.

”ETT SÄTT ATT VISA RESPEKT”

Printz har under sin karriär representerat både Djurgården och AIK i SHL. Han är fostrad i Tyresö ett par mil söder om Globen och blev därmed, indirekt, svensk mästare på hemmais.
– Jag vet inte om det betyder så mycket. Det är kul att familjen är här, men det är den här gruppen som är väldigt speciell. En otroligt skön grupp som kommit tillsammans under den sista månaden. Otroligt bra, säger han.

När Joel Lundqvist hade tagit emot Le Mat-pokalen var Printz en av de första som fick ta emot den.
– Det är klart att det betyder mycket. Det är ett sätt att visa respekt. Jag har spelat länge och försökt jobba på så bra jag kan. Men jag har all respekt för alla i det här laget och inte minst för Joel som ledare. Han är en så viktig del i den här organisationen, säger Printz.

Joel Lundqvist hyllar i sin tur backen som en viktig spelare sedan han kom in i laget.
– Det är så kul att han får komma hit och leverera som han gör. Han har varit en stor del i vårt lag och en trygghet med sättet han spelar på. Jag är väldigt glad för hans skull, säger kaptenen.

Vid snart 39 års ålder får du vinna dina första stora titlar, Champions Hockey League och SM-guld, David. Vad betyder det?
– Det är svårt att förklara. Det har varit en så lång hockeyresa för mig. Det här känns otroligt bra.

Finns det mer att ge i framtiden?
– Det tror jag säkert. Jag ska nog kämpa på lite till, men vi får se.

Den här artikeln handlar om: