Sök
081107 Ishockey, U20, Tjeckien: Dominik Furch, målvakt, Tjeckien, släpper in 5-3. © Bildbyrån – 85282 …
SHL

KHL-målvakten till SHL

Det har ryktats en tid. Nu är det också klart att Örebro har gjort klart med den tjeckiske målvakten Dominik Furch på ett ettårigt avtal.

Det var svenskafans.com som var först med att berätta att de hade uppgifter om att Örebro skulle vara sugna på den tjeckiske KHL-målvakten Dominik Furch.

VANN VM:s MÅLVAKTSLIGA

Idag bekräftade Örebro det hela via sin hemsida.
— Jag är jättenöjd med att Dominik har valt att skriva på för oss. Dominik är en etablerad målvakt som håller hög internationell nivå. I Dominik får vi en målvakt som läser spelet bra och är väldigt medodisk i sitt målvaktsspel. Det ska bli väldigt spännande att se honom i Örebrotröjan och jag tror att han kommer bli en positiv överraskning för många, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

Furch, som är tjeckisk landslagsmålvakt, har den senaste säsongen representerat Severstal i KHL. Dessförinnan spenderade han tre år i Avangard Omsk. 2016 vann han VM:s målvaktsliga med ett målsnitt på imponerande 0,94 per match.

Den här artikeln handlar om: