Sök
Pontus Netterberg.
Växjö Lakers HC

Tränar inte med SHL-klubben – trots kontrakt: ”Känner att jag fastnat i en roll”

Pontus Netterberg har egentligen kontrakt med Växjö även nästa säsong också. Men frågan är om hans hockeyframtid finns i Småland. För tillfället så tränar han inte med klubben.
— Jag känner att jag fastnat i en roll i Lakers som jag inte vill vara kvar i, berättar han för hockeysverige.se.

Pontus Netterberg gjorde säsongen som var sitt tredje år i Växjö. Men det blev inte riktigt som tänkt och i slutet av januari lånades han ut till Malmö. Nu är han återigen en Växjö-spelare, men tränar inte med klubben. Detta var något som minhockey.se var först med att berätta.

INGEN SCHISM

Men att det skulle handla om någon schism med Lakers tillbakavisas av forwarden.
— Jag är inte avstängd från träning, men det stämmer att vi kommit överens om att jag inte tränar med klubben just nu, säger han och fortsätter:
— Någonstans fanns det ju en anledning till att jag ville bli utlånad till Malmö i slutet av säsongen, jag känner att jag fastnat i en roll i Lakers som jag inte vill vara kvar i.

Detta var något Netterberg berättade för hockeysverige.se i en intervju den 5 februari.

Trots det han berättar så går det inte att skönja någon bitterhet gentemot Växjö hos 27-åringen.
— Under mina år i Lakers har jag utvecklats massor, både som spelare och människa. Jag har utvecklat den defensiva delen i spelet, men i grund och botten är jag ju en offensiv spelare och det är där mina främsta styrkor ligger. Jag är efter mina år i Lakers en mer komplett spelare, men känner att jag vill spela högre upp i kedjorna och powerplay för att få ut min fulla potential, säger han och fortsätter i samma mening med att svara på frågan om vad som händer härnäst i hans karriär:
— Om det är någon annanstans så kanske både jag och Lakers är villiga till en lösning… Jag har ju kontrakt ett år till och isåfall löser vi något som är bra för båda parter. Det är inga sura miner mellan oss, jag är tacksam att Lakers trodde på mig och plockade mig från Pantern.

Den här artikeln handlar om: