Sök
180921 Modos Tobias Enström under matchen i hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 21 september 2018 i Umeå. …
Nyheter

Stjärnbacken närmar sig framtidsbeslut: ”Behöver ett besked”

Sedan Modo Hockeys säsong tog slut i mars har hockeyframtiden varit osäker för lagets stjärnback Tobias Enström. Nu närmar sig den VM- och OS-meriterade backen ett beslut.
– Förhoppningsvis ska jag bestämma mig så fort som möjligt, både för min skull men också för Modos skull. De behöver ett besked, säger Enström till Örnsköldsviks Allehanda.

Tobias Enström blev svensk ishockeys stora värvningsbomb inför den här säsongen. 34-åringen skrev då på ett ettårskontrakt med Modo efter att ha spelat över 700 matcher i NHL.

Efter att lagets säsong tog slut i den Hockeyallsvenska slutspelsserien i mars har Enströms hockeyframtid varit osäker. I en intervju med Örnsköldsviks Allehanda berättar han nu att ett besked om framtiden inte är allt för långt borta.
– Förhoppningsvis ska jag bestämma mig så fort som möjligt, både för min skull men också för Modos skull. De behöver ett besked, säger han till tidningen.

”NU BÖRJAR DET KLIA I FINGRARNA”

Utan att ge något direkt svar på frågor om framtiden så ställer sig backen positivt inställd till en fortsättning.
– Självklart, att spela ishockey är det bästa jag vet och fick jag bara spela matcher skulle jag kunna lira tills jag är 50 år. Nu börjar det klia i fingrarna. Sedan har jag haft tur med att jag har en lättränad kropp, jag brukar komma i form ganska snart när jag väl börjar träna.

Enström stod för 25 poäng (2+23) på 51 matcher i den Hockeyallsvenska grundserien. Det följdes senare upp av tre passningspoäng på fem matcher i slutspelsserien.

Den här artikeln handlar om: