Sök
Aaron Palushaj briljerar i Örebro …
utland

Stjärnan lämnar SHL för Schweiz: ”Tråkigt att tappa en tongivande spelare”

Under fredagen meddelade Örebro att stjärnan Aaron Palushaj lämnar för spel i Schweiz. Det framgår dock inte för vilken klubb. Men det har tidigare ryktats om Davos.

Inför säsongen 18/19 hämtade Örebro in Aaron Palushaj från Brynäs som en riktig prestigevärvning. Amerikanen kritade på ett tvåårskontrakt. Men nu står det klart att han lämnar efter bara ett år.

Det var den schweiziska sajten Blick som tidigare i veckan gick ut med att Davos ska ha gjort klart med anfallaren. Nu bekräftar Örebro på sin hemsida att han lämnar för spel i Schweiz, det framgår dock inte för vilken klubb.
— Självklart tråkigt att tappa en tongivande spelare som Aaron. Samtidigt har vi vetat om att det har funnits ett stort intresse och detta kom inte som någon stor överraskning, säger Örebros sportchef Niklas Johansson och utvecklar:
— I sitt kontrakt har Aaron haft en klausul som gör det möjligt för honom att lämna för spel i Schweiz. Vi är glada för Aarons skull och önskar honom lycka till. Vi har en plan som vi arbetar efter och jag är övertygad att vi kommer ställa ett slagkraftigt lag på benen när SHL-säsongen drar igång i september.

Det blev 28 (12+16) poäng för Palushaj under säsongen i Örebro.

Den här artikeln handlar om: