Sök
Det har varit tuffa år för David Åslin. Men nu ser han framåt och ska dessutom bli pappa.
Nyheter

Efter pappans bortgång och systerns tumör – nu lägger han tuffa tiden bakom sig

Spekulationer om spelares prestation på isen är vardagsmat. Vad som som sällan lyfts fram är de eventuella bakomliggande orsakerna till uteblivna poäng eller dålig form. David Åslin har vid sidan av isen haft en ytterst tuff tid de senaste åren.
— Med allt jag har gått igenom så har många händelser och tankar påverkat mitt spel. Nu känns det som att allt det blivit som bortraderat, berättar 29-åringen för hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
David Åslin förknippas oftast med offensiva finesser och lekfullhet i spelet. Men senaste säsongerna har inte fungerat som han hade hoppats på.

Mycket har det handlat om att han haft en tuff tid vid sidan av hockeyn, en tid som han nu tagit sig igenom och gått stärkt ur.
– Först och främst är jag besviken över säsongen som var i Södertälje. Jag kom inte upp till den nivån jag känner att jag har i mig och fick inte ut det jag kan få ut. Dessutom missade jag ganska många matcher på grund av en knäskada, berättar David Åslin då vi ses i hans och flickvännen Saras hem i centrala Stockholm.
– Jag är otroligt revanschsugen efter säsongen som var och känner i dagsläget, där jag befinner mig nu, att jag är på väg mot en tid i mitt liv där jag inte riktigt varit innan. Jag har träffat en tjej som ger mig mycket lycka och trygghet. Så har jag inte riktigt känt innan.
– Med allt jag har gått igenom så har många händelser och tankar påverkat mitt spel. Nu känns det som att allt det blivit som bortraderat.

SYSTERN HAR EN HJÄRNTUMÖR

En tuff del i David Åslins liv var givetvis pappa Peters bortgång, men även att följa sin syster Lovisas kamp mot en hjärntumör.
– Min syster har hjärntumör och levt med det ett tag nu. Jag har haft mycket tankar på henne och pappa givetvis. Jag har levt själv i det och samtidigt försökt presterat.
– Nu är vi två och jag har min egen familj på gång. Det stärker mig otroligt mycket. Sedan ska jag bli pappa i juni. Vi har valt att inte ta reda på kön eftersom vi tycker om att spekulera fritt vad det kan vara, säger 29-åringen med ett stort leende och fortsätter:
– Varje morgon när jag vaknar är jag i ett lyckorus och har verkligen jättemycket energi. Den energin har inte funnits på samma sätt där innan. Då var det mer mentala bitar som påverkade mer negativt än positivt.

Peter Åslin. Arkivbild

Lovisa Åslins hjärntumör är till allas lycka relativt godartad även om hon går och har gått igenom flera tuffa perioder.
– Lovisa har haft en hjärntumör sedan hon var 17 år och idag är hon 28. Hon har genomgått ett antal operationer och har ännu inte kunnat jobba någonting. Dessutom lider hon av daglig huvudvärk, men hon kämpar på för att dagarna ska gå utan att hon ska hindras av smärta i huvudet.
– Klart att det påverkar oss alla att se en människa som vill ha ett jobb och familj, men det blir svårt för henne så länge hon lider av det här.
– Det har givetvis påverkar mig också i allt det här negativa, men samtidigt är vi väldigt starka som familj. Vi är väldigt tajta och min hockey gör henne glad och hennes sätt att vara på gör mig glad. Vi vet också att det kommer lösa sig på ett eller annat sätt i framtiden.

SKA BLI PAPPA I JUNI

En vändning i hans liv kom alltså då han träffade Sara som nu bär på deras gemensamma barn.
– Vi träffades först på sociala medier. Efter det gick vi ut och käkade middag. På den vägen är det och allt gick fort. Vi fattade direkt att det här var rätt.
– Jag ångrar inte en sekund att jag gick på den dejten och det känns som bästa beslutet i mitt liv, säger David Åslin som blir lite rörd när han berättar om sin sambo.

David Åslin med flickvännen Sara. Foto: Privat

Säsongen i Södertälje blev lite av ett misslyckande för David Åslin. Det blev bara två mål och totalt nio poäng på 36 matcher för honom. Stundtals valde dessutom tränaren Ulf Lundberg att bänka den förra SHL-spelaren.
– Jag kände aldrig att jag hade den platsen i rollfördelningarna som jag skulle känna mig bekvämast i för att kunna prestera. Han tyckte att jag skulle ta steg från saker jag kanske inte är lika bra på för att sedan ge mig den platsen där jag känner mig mest bekväm.

Pratar vi offensiva och defensiva roller?
– Ja, precis. Jag blev bänkad några gånger. Sedan vet jag inte om det handlade om att han ville markera att ingen var säker eller vad det var vet jag inte.
– Utifrån vad vi kom överens om när jag skrev på känns det att han hade mycket mer att hämta av mig än vad han gav mig i förtroende. Det handlar också om att jag för egen del också måste ta tag i situationen, men jag känner att det hade varit lättare att ta tag i den om jag haft förtroende.

BESVIKEN PÅ SÄSONGEN

Säsongen blev också en besvikelse för Åslin.
– Ja, jag är besviken på säsongen. Jag är inte besviken på Södertälje utan jag tycker att ledningen är proffsig där, men jag är besviken på dialogen mellan mig och tränaren, både från min och deras sida.
– Jag vill spela hockey på ett helt annat sätt än vad jag gjorde i vintras. Till viss del måste jag rannsaka mig själv att det inte blev som jag ville. Det kan jag inte lägga på tränarna utan det är upp till mig själv också.
– Det har, som sagt var, varit många saker i mitt liv som gett mig negativa tankar, vilket gjort att jag har haft svårt att lägga 100 procent fokus på det jag skulle göra. Det har lyst igenom lite grann, men nu är det första gången sedan min pappa gick bort som jag känner lycka. Idag känner jag mig fantastiskt glad, harmonisk och har hur mycket energi som helst.

Det var också en dialog med Södertälje om en fortsättning i klubben, men båda parter kom fram till att det var dags att David Åslin sökte sig vidare till en ny klubb.
– Det diskuterades och Södertälje tyckte inte att jag hade den offensiv som jag själv tycker att jag besitter. I stället hade dom en annan tanke på roll för mig. Då gick vi skilda vägar.

I dag bor du i Stockholm och dessutom ska bli pappa, hur går tankarna framåt när det kommer till att skriva på för en ny klubb?
– Att jag ska bli pappa påverkar egentligen inte vart jag ska spela. Jag och Sara har snackat mycket fram och tillbaka. Hon ska vara mammaledig och tycker inte att det spelar någon roll var vi hamnar.
– För min egen del vill jag bara träffa rätt med klubbvalet. Komma till ett ställe där jag kan få en riktig skjuts den här säsongen med den revanschlusta jag känner. Jag vill visa upp det genom den spel-typ jag själv tycker att jag är.

David Åslin ser framåt. Foto: Ronnie Rönnkvist

Vad tror du det kommer att betyda för dig som hockeyspelare att bli pappa?
– Jag vet att det kommer betyda hur mycket som helst. Jag är en kreativ spelare och utgår från just kreativitet. På så sett kan jag göra skillnad i matcher.
– Det känns som det kommer vara lättare att vara kreativ när man är harmonisk och dessutom vet om att jag har min sambo och vårt barn på läktaren. Jag tror och hoppas att det kommer gå fantastiskt bra den här säsongen.

Är tanken att du ska stanna i Sverige eller sneglar du även på utlandet?
– Jag kollar på det som snabbt kan få mig tillbaka till den nivån jag vill spela på. Att få visa dom som påstår att jag inte kan spela på ett visst sätt att jag har det i mig.

Finns drömmen att ditt barn ska sitta på läktaren och se sin pappa spela?
– Det har varit en dröm sedan jag själv var lite och såg pappa spela. Jag satt med hans matchtröja på läktaren och käkade popcorn (skratt).
– Jag kommer ihåg när pappa spelade i HV71 och mamma hade någon som skulle vakta oss över natten för att hon skulle på match. Hon kom in, knackade på dörren och viskade ”vill du hänga med?”. Då fick jag smyga upp på kvällen, dra på mig matchtröjan och hänga med. Det är ett minne som är helt fantastiskt.
– Bara den tanken, att vi får ge samma fina känsla till vårt barn, gör att jag vill prestera och har helt andra tankebanor än innan, avslutar David Åslin.

Idag 19:00
Leksands IF - IK Oskarshamn
1 1.73
X 4.40
2 3.90
Idag 19:00
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
1 1.68
X 4.50
2 4.10
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.35
X 4.20
2 2.50
Idag 19:00
HV 71 - Luleå HF
1 2.32
X 3.95
2 2.65
Idag 19:00
Linköping HC - Skellefteå AIK
1 2.63
X 4.00
2 2.30
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.10
2 2.70
Idag 19:00
Rögle BK - Brynäs IF
1 1.82
X 4.35
2 3.50
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten