Sök
Nyheter
ENGLUND: Därför känns vissa trupper väldigt tunna

Vi är nu inne i maj månad vilket innebär att klubbarna kommit igång med sin försäsongsträning, oavsett hur träningen bedrivs. Mer om det kan ni läsa här.

När man kikar igenom lagens spelare, vilka man lyckats förlänga med eller värvat, så känns vissa spelartrupper lite klena. När ni begrundar lagbyggena, ta då följande i beaktande;
För några av klubbarna var det inte alltför länge sedan man spelade sin sista match, vilket så klart bidrar till att truppen i dagsläget känns klen.

En hel del allsvenska spetsspelare är inte ”ute” på marknaden än då man vill avvakta eventuellt SHL-intresse.

Då en hel del allsvenska spelare stämplar under sommarmånaderna är det lite lurigt när man går igenom lagens trupper. Vissa trupper känns väldigt tunna medan andra nästan är fulla, vilket gör att man kan skönja ett mönster vilka klubbar som jobbar med kortare kontrakt och vilka som jobbar med längre diton. Om spelaren har ett kortare kontrakt, låt säga åtta eller nio månader, är det inte ovanligt att spelaren i fråga stämplar och därmed inte är uppsatt på rostern. Detta trots ett giltigt kontrakt.

Varför kan man inte gå ut med att en spelare är klar om denne stämplar?

Man förlorar nämligen rätten att stämpla om myndigheterna får nys om att arbetstagaren (spelaren) redan signat upp sig på ett framtida jobb som startar exempelvis den 1 augusti. Arbetstagaren anses då inte längre stå till arbetsmarknadens fulla förfogande och mister därmed sin rätt till stämpling.

Det är så klart både spelarens och klubbens angelägenhet att arbetstagaren får bidrag över sommaren. Mot den bakgrunden är det inte ovanligt att kontraktet är påskrivet och klart redan under våren men blir vanligtvis inte offentligt förrän i mitten/slutet av juli.

Med tanke på det så är det något vanskligt att redan nu sia om truppernas slagstyrka då en titt på eliteprospects är långt ifrån komplett. Jag kommer ändå kasta mig in i, och köra en genomgång hur lagens officiella ”silly season” varit såhär långt i kommande blogginlägg.

Häng med vet ja, det blir kul!

Den här artikeln handlar om: