Sök
180819 Melinda Olsson under en internmatch i ishockey för Damkronorna den 19 augusti 2018 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / …
SDHL

Fyra SM-guld – nu slutar 26-åringen med hockeyn

Idag kom nyheten att Luleås landslagsforward Melinda Olsson slutar med ishockeyn. Detta endast 26 år gammal.

Melinda Olsson meddelar idag via Luleås hemsida att hon slutar med ishockeyn.
— Det känns jättetråkigt att vi även tappar Melinda Olsson inför den kommande säsongen. Hon är inte bara en bra spelare utan även en härlig personlighet som bidragit med otroligt mycket glädje i gruppen. En person som ibland bryr sig mer om andra än sig själv, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader.

Melinda Olsson har genom karriären vunnit hela fyra SM-guld. Det första 2015 med Linköping och de övriga tre med Luleå. Hon var med i den senaste VM-turneringen och har tidigare i karriären två brons från U18-VM på meritlistan.
— Jag hoppas att suget för hockey återvänder till Melinda och att vi framtiden får möjligheten att dra nytta av hennes erfarenhet och kompetens som ledare i Luleå Hockey/MSSK, fortsätter Glader.

Olsson är inte den första Luleåspelaren på senare tid som aviserat att hon lägger av. Sedan tidigare har målvakten Maria Omberg och forwarden Rebecca Stenberg meddelat att de avslutar sina karriärer.

Den här artikeln handlar om: