Sök
190401 HV71:s Max Wennlund jublar efter 3-3 under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Färjestad den 1 april 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258 …
SHL

Lämnar SHL för allsvenskan – men återvänder 2020

HV71:s Max Wennlund kommer spela för Karlskoga i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Men redan nu är det klart att han återvänder till HV71 2020.
— Att han får börja med ett år i Karlskoga blir en bra lösning för alla parter, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Max Wennlund gjorde 16 SHL-matcher och ett mål säsongen som var. Vidare gjorde han ytterligare ett mål i SM-slutspelet. I klubbens juniorlag blev det 19 mål och 25 assists och till nästa säsong ska han nu pröva sina vingar i Hockeyallsvenskan.

Idag blev det nämligen klart att han skrivit på ett ettårskontrakt med Karlskoga.
— Det ska bli jätteroligt att komma till BIK. Jag ska försöka ta nästa steg i min karriär och då är Karlskoga en bra klubb att spela i, säger han till klubbens hemsida.

Men kontraktet med Karlskoga är inte det enda Wennlund skrivit på den senaste tiden. HV71 meddelar att 20-åringen har skrivit på ett kontrakt med dem. Ett avtal som börjar gälla först 2020.
— Max har visat redan i år att han har verktygen och inställningen till att bli en riktigt bra SHL-spelare. Att han får börja med ett år i Karlskoga blir en bra lösning för alla parter och kommer att bidra till Max fortsatta utveckling som hockeyspelare, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HV:s hemsida.

Den här artikeln handlar om: