Sök
Oliwer Kaski.
Nyheter

Utsågs till finska ligans bästa spelare – nu jagas han av NHL-klubbar

Han utsågs till Liigas bästa spelare, med klar marginal. Nästa säsong kan Oliwer Kaski spela i NHL.

De 78 journalister som deltog i omröstningen av den finska ligans bästa spelare gav priset till Oliwer Kaski. Pelicans 23-årige back, som inför säsongen var en doldis, hade en magnifik säsong och gjorde 51 poäng på 59 matcher. Med det slutade han, från sin backplats, sexa i poängligan.

Kaski har egentligen kontrakt med Pelicans nästa säsong också men frågan är om han verkligen kommer spela där. Den odraftade backen jagas av flera klubbar. Enligt The Athletics initierade Columbus-journalist Aaron Portzline ska Blue Jackets vara en av klubbarna som vill ha finländaren. Columbus har som bekant en finsk general manager i Jarmo Kekäläinen, som säkert har bra koll på Oliwer Kaski.

Pelicansstjärnan vann både skytteligan (19 mål) och poängligan (51 poäng) bland Liigas backar.

Den här artikeln handlar om: