Sök
David Printz är öppen för att förlänga karriären efter SM-guldet med Frölunda.
SHL

Veteranbackens besked efter SM-guldet: ”Jag tänker fortsätta”

38 år gammal fick David Printz äntligen bli svensk mästare. Veteranbacken säger då själv att han är öppen för att fortsätta spela hockey i Frölunda. 
– Jag tycker det är för roligt att spela hockey just nu, säger han till GP.

Det var nog en del som höjde på ögonbrynen när Frölunda värvade en 38-årig back och släppte sin backtalang Filip Westerlund tidigare under 2019. Det visade sig dock vara ett succédrag då David Printz bidrog starkt med sin tyngd och rutin till att Frölunda kunde vinna SM-guldet.

LÄS MER: Var på väg ur SHL – nu är han svensk mästare: ”Svårt att förklara”

Printz fyller 39 år till sommaren och det inte är många spelare som väljer att fortsätta sina karriärer vid en sådan hög ålder, speciellt inte efter ett SM-guld. Backen säger dock att han är sugen på att förlänga karriären.
– Man kan ju tänka att man skulle kunna sluta på topp. Men jag tycker det är för roligt att spela hockey just nu, så jag vill bara fortsätta och se vart vi hamnar. Jag tänker fortsätta iallafall, det är jag ganska säker på, säger Printz till Göteborgs-Posten. 

KAN STANNA I FRÖLUNDA

Han har tidigare spelat i AIK, Djurgården, Karlskrona och Timrå i SHL. Hans kontrakt med Frölunda går dock ut nu och det är oklart om han får vara kvar. Var han spelar nästa säsong beror till stor del på vad hans familj säger men det är inte omöjligt att det blir i Göteborgsklubben.
– Vi för diskussioner hela tiden, det ska ju stämma med familjen också. De har ju varit hemma i Stockholm hela tiden och så kommer vi inte leva igen, så nästa säsong ska det stämma med familjelivet. Det är det som kommer avgöra.

Den här artikeln handlar om: