Sök
Hanna Olsson jagas av flera SDHL-klubbar.
SDHL

Ny klubb in i jakten på landslagsstjärnan: ”Jätteintressant för oss”

Hon är förmodligen den hetaste spelaren på den fria marknaden just nu. Då ger sig en ny klubb in i jakten på Hanna Olsson. Enligt uppgifter ska HV71 nu också jaga 20-åringen. 
– Det är en ung, lovande tjej som har framtiden framför sig, så absolut är hon jätteintressant för oss, säger HV:s general manager Peter Ekelund till JP

Hanna Olsson har varit en eftertraktad spelare sedan det stort klart att hon lämnade Djurgården. När transferfönstret stängde sades Luleå vara nära att ha knutit till sig stjärnan. Nu ska HV71 vara ett av lagen som ligger på hårdast för att värva 20-åringen.

Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten ska klubben föra diskussioner med supertalangen.
– Det är en spelare som jag tror alla lag är intresserade av. Det är en ung, lovande tjej som har framtiden framför sig, så absolut är hon jätteintressant för oss, säger HV:s general manager Peter Ekelund till JP.

De flesta klubbarna i SDHL är naturligtvis intresserade av att hämta in Olsson till sitt lag. Om HV71 har haft kontakt med stjärnan är Ekelund däremot förtegen kring.
– Vi är i ett skede där vi håller på att bygga laget och där mycket händer. Vi har varit i kontakt med många spelare och jag kan inte kommentera om vi har varit i kontakt med enskilda spelare. Vi vill jobba på och presentera nyförvärv när de är helt klara för oss.

EN AV DE BÄSTA SVENSKORNA I VM

Hanna Olsson är bara 20 år gammal men har redan hunnit spela sex säsonger i SDHL. Hon har även spelat i landslaget sedan hon var 16 år gammal. På 141 SDHL-matcher har stjärnan gjort 90 mål och 176 poäng. Hon har redan vunnit två SM-guld med Linköping 2014, när hon blott var 15 år gammal, samt 2017 med Djurgården.

I årets VM-turnering var Olsson en av Damkronornas främsta spelare. Hon kom tvåa i den interna poängligan med fem poäng på lika många matcher.

Den här artikeln handlar om: