Sök
De ryska superstjärnorna fick deppa igen efter en ny förlust i VM-genrepet.
VM 2019

Ovetjkin målskytt – men Ryssland förlorade igen

Ryssland har inte fått den bästa uppladdningen inför VM. Under lördagseftermiddagen kom den andra raka förlusten för nationen. Alexander Ovetjkin gjorde Rysslands enda mål i 3-1-förlusten mot Finland. 

Ryssland har fått ihop en riktigt stark trupp inför VM i Slovakien. Genrepet har dock inte varit positivt för stornationen. Efter förlusten mot Tre Kronor i Globen den 1 maj så spelade ryssarna idag mot Finland och det blev förlust igen.

Finland har verkligen ingen namnkunnig trupp. Endast två NHL-spelare har tackat ja till VM-spel, Henri Jokiharju och Juho Lammikko. Laget kom dock upp stort mot de ryska storstjärnorna och de finska lejonen kunde titulera sig som segrare efter matchen.

Det matchvinnande målet gjordes av den tidigare HV71-stjärnan Mikko Lehtonen. Passade fram till målet gjorde Kaapo Kakko, den 18-årige supertalangen som förväntas gå tvåa i NHL-draften till sommaren.

En NHL-stjärna visade upp sig för Ryssland och det var Alexander Ovetjkin. Med mindre än en minut kvar av matchen pangade han in ett tröstmål från sitt ”kontor”, från passning av lagkompisen i Washington Capitals Jevgenij Kuznetsov.

Finlands 3-1-seger ger ett styrkebesked inför VM och bevisar att de kan lyckas trots ett anonymt lag. Ryssland har å sin sida mycket att fundera på inför VM.

Den här artikeln handlar om: