Sök
Rickard Palmberg kan vara på väg till den tjeckiska ligan.
Tjeckiska ligan

Uppgifter: Succéspelaren nobbar SHL – flyttar utomlands

Timrå åkte ut ur SHL och tappade därmed alla sina spelare. En av dem var Rickard Palmberg som därför blir intressant för flera klubbar i SHL. Han uppges dock välja spel i Berani Zlín i den tjeckiska ligan. 

29 år gammal gjorde Rickard Palmberg sin första säsong i SHL. Det slutade också med succé där han var en av Timrås bästa spelare under säsongen. Nu kan han dock vara på väg bort från Sverige. Enligt uppgifter i Tjeckien ska han vara på väg till Berani Zlín i den tjeckiska ligan.

Under årets säsong var Palmberg en av de ledande spelarna i Timrå och hans 31 poäng var näst bäst i den interna poängligan, endast Henrik Törnqvist var bättre.

FICK SITT GENOMBROTT I VITA HÄSTEN

Centern, som fyllde 30 år i slutet av mars, har tagit den långa vägen till SHL. För bara några år sedan spelade han i Hockeyettan men fick sitt genombrott i Vita Hästen i HockeyAllsvenskan och värvades till Timrå inför årets säsong. Efter sitt fina spel i SHL ska han nu alltså vilja testa sina vyer utanför Sveriges gränser.

Det är inte många svenskar som väljer spel i Tjeckien. Under den gångna säsongen var det endast tre svenska spelare som befann sig i den tjeckiska ligan, Oscar Eklund, Mathias Porseland och Erik de la Rose. Den sistnämnde blev nyligen klar för spel i Västerås.

Den här artikeln handlar om: