Sök
Sam Hallam och Roger Rönnberg blir experter under hockey-VM.
VM 2019

SVT:s satsning inför hockey-VM – plockar in guldtränarna

De senaste två säsongernas guldtränare i svensk hockey, Roger Rönnberg och Sam Hallam, förlänger hockeysäsongen en aning. Duon kommer att fungera som experter i SVT:s sändningar från hockey-VM i Slovakien, meddelar SVT.

Roger Rönnberg är förmodligen fortfarande mitt uppe i SM-guldfirandet med Frölunda.

Bara dagar efter SM-triumfen i Globen står det nu klart att guldtränaren kommer att arbeta som expert för SVT under tv-kanalens sändningar från hockey-VM i Slovakien.
– Det ska bli väldigt roligt. Ishockeyn är väldigt komplex och jag vill vara med och förklara varför det blir som det blir, och skapa en förståelse för hur tränare och ledare arbetar med sina lag, säger Rönnberg till SVT.

”MÖJLIGHET ATT KLIVA IN I EN HELT NY VÄRLD”

Rönnberg kommer att få sällskap av en annan guldtränare, nämligen Växjö Lakers Sam Hallam. Även Hallam ser framemot uppdraget.
– För mig är det en möjlighet att kliva in i en helt ny värld. Det är en jättespännande utmaning, och att få göra det ihop med SVT med den styrkan de har känns väldigt stimulerande och inspirerande, säger Hallam.

Sedan tidigare står det även klart att den OS- och VM-meriterade backen Staffan Kronwall kommer att vara expertkommentator för SVT under VM.

Den här artikeln handlar om: