Sök
Tobias Forsberg.
SHL

Tobias Forsbergs ord om otäcka skadan

Efter den fasansfulla olycka i matchen mot Almtuna på annandag jul har det bara kommit ut knapphändig information om Leksandsforwarden Tobias Forsberg. Nu kommer Forsberg själv med ett uttalande om sin situation och framtidens utmaningar.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.”

Så inleder Tobias Forsberg sitt meddelande till allmänheten på Leksands hemsida. Det var i hemmamatchen mot Almtuna den 26 december som olyckan var framme för Forsberg. Forwarden åkte in i sargen med huvudet först och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård och operation.

”I DEN VERKLIGHETEN JAG FÖRSÖKER LANDA”

Forsberg skriver om följderna av olyckan.
”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa”, skriver han.

Sedan olyckan inträffade har informationen kring Forsbergs hälsoläge varit knapphändig, efter önskemål från Forsbergs familj.

I en text på Leksands hemsida berättar nu Forsberg hur han upplevt den senaste tiden och hur han har svårt att första hur allt blev som det blev. Nu, drygt fem månader efter olyckan, har Forsberg börjat växa in i situationen.

”Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp. Utan det stöd jag har fått från min familj skulle jag aldrig ha tagit mig hit i den här processen. Dom har varit vid min sida från dag ett. För det enorma stöd från alla möjliga håll jag först på slutet insett omfattningen av känner jag en sån tacksamhet. Känner mig hedrad och lyckligt lottad att så många bryr sig”, skriver Forsberg.

Läs hela Tobias Forsbergs inlägg här.

Den här artikeln handlar om: