Sök
Anton Wedin
Timrå IK

Chicago jagar nya free agents – intresserade av SHL-stjärnan: ”Våra scouter har gjort ett underbart jobb”

Chicago är alltjämt med i kampen om Anton Wedin. Klubben har varit framgångsrika när det handlar om att sajna free agents i Europa och Timråstjärnan kan vara näst på tur, skriver The Athletic.
– Våra scouter, som Mats Hallin, har gjort ett underbart jobb, säger GM Stan Bowman.

Tidigare har MrMadhawk rapporterat att Chicago, Arizona, Toronto och Colorado är klubbarna som gör upp om Anton Wedin. Wedin hade en supersäsong i Timrå och kommer sajna ett NHL-kontrakt nu.

The Athletic skriver nu också om uppgifterna och styrker rapporterna om att Chicago ska vara intresserade. Blackhawks har gjort det till en vana att skriva på med free agents från Europa. Artemij Panarin, Erik Gustafsson, David Kampf, Jan Rutta, Michal Kempny och Dominik Kahun är några som kommit från Europa och gjort avtryck. De två förstnämnda har till och med blivit världsspelare.Förra sommaren gjorde de samma sak med svenske Jacob Nilsson, som lär ha handplockats av Jeremy Colliton.

HYLLAR SVENSKEN

En annan anledning till de framgångsrika Europaimporterna är faktiskt en svensk scout.
– Våra scouter, som Mats Hallin, har gjort ett underbart jobb. Mats och Ryan Stewart lägger ned det hårda arbetet. Mats identifierar killarna, Ryan Stewart åker över tidigt och studerar spelarna som Mats identifierat och sen åker jag också över. Det är en lång process. Vi sajnar inte bara en spelare, säger GM Stan Bowman till The Athletic.

Anton Wedin gjorde 14+13 på 32 matcher i SHL-nästjumbon Timrå. Enligt den nordamerikanska källan förväntas han fatta ett beslut om sin framtid inom kort. Just nu jagar han en plats i VM-truppen.

 

Den här artikeln handlar om: