Sök
Rick Nash
Nyheter

Tidigare skyttekungen jobbar för NHL-klubben: ”Cirkeln har slutits”

I januari meddelade Rick Nash att han slutar med hockey. Sedan dess har han i stället jobbat nära Columbus general manager Jarmo Kekäläinen i en ännu ospecificerad roll.
– Jag har alltid varit intresserad av den här delen av hockeyn, säger han till nhl.com.

Rick Nash blev Columbus första stjärna efter att han valts först av alla i draften 2002. Redan under hans andra år i ligan vann han skytteligan på 41 mål och blev en stor ikon i Blue Jackets.

Han avrundade sedan karriären med spel i både New York Rangers och Boston. I januari lade Rick Nash av som spelare. Men sedan dess har han fortsatt vara nära ishockeyn. I en lång intervju med nhl.com berättar 34-åringen att han jobbar nära Columbus Blue Jackets absoluta toppar, däribland general manager Jarmo Kekäläinen. Rollen är ännu ganska ospecificerad och han har ingen officiell titel. Än. Om Rick Nash får bestämma får han fortsätta jobba i klubben även under draften, free agency och i förberedelserna till kommande säsong.
– Jag var ganska tydlig mot Jarmo när han hörde av sig. Jag sa ”när jag vill jobba, då vill jag jobba”. Jag var inte intresserad av att bara vara något ansikte som dök upp när det passade, säger han och fortsätter:
– Förhoppningsvis kan det här leda fram till något. Jag har alltid varit intresserad av den här delen av sporten. Det har varit kul och har återväckt min kärlek till att titta på den här sporten.

Nash sitter med Kekäläinen och de andra höjdarna i pressboxen på alla matcher och finns med på alla Columbus morgonvärmningar. Han finns också med på alla möten med John Tortorella och reser med på bortamatcherna. Allting tyder på att Rick Nash kan få en ganska tung roll i Blue Jackets inom kort.
– Den här organisationen har alltid varit en stor del av mitt liv och det känns som att cirkeln sluts nu.

Rick Nash spelade i Columbus 2002 till 2012.

 

Den här artikeln handlar om: