Sök
Morten Jensen
Nyheter

Dansk mästarback tillbaka i Sverige: ”En av danska ligans bästa backar”

Han spenderade junioråren i Rögle. Nu är Morten Jensen tillbaka i Sverige. Den här gången blir det spel i Kristianstad.
–  Morten är en skridskoskicklig back som är bra på att sätta igång spelet och följa med upp i anfallen, säger sportchef Mikael Gath.

Han står noterad för 13 SHL-matcher med Rögle. Nu ska 22-årige Morten Jensen spela för den hockeyallsvenska nykomlingen Kristianstad. Han lämnar därmed Rungsted efter två framgångsrika år.

Jensen gjorde först 28 poäng på 50 matcher och den gångna säsongen blev det 27 – på bara 38 matcher. Han vann dessutom det danska mästerskapet.
– Förra säsongen var en säsong jag aldrig kommer att glömma. Vi låg nummer ett i tabellen från första spelrundan tills det att vi lyfte pokalen som danska mästare. Det var en otroligt rolig säsong med ett grymt gäng, säger han till Kristianstads hemsida.

Morten Jensen har som sagt spelat i SHL, och gjort en match för Helsingborg i Hockeyettan, men det här blir första gången han spelar i HockeyAllsvenskan.
– Vi är väldigt glada att en av danska ligans bästa backar de senaste två säsongerna valt att komma till oss. Morten är en skridskoskicklig back som är bra på att sätta igång spelet och följa med upp i anfallen. Morten kommer bli en viktig komponent i vårt kreativa spel, säger sportchef Mikael Gath.

Den här artikeln handlar om: