Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: En pangserie med pangmålvakter

Inte nog med att söderserien på förhand ser ut att bli den jämnaste och vassaste serien till kommande säsong i Hockeyettan. Det ser också ut att bli en serie med en hel uppsjö av grymt bra målvakter.

När Vimmerby valde att satsa fullt ut på Tomas Rydén den gångna vintern och när de inför den kommande säsongen dessutom signade upp unge djurgårdaren Oscar Walldén. Då innebar det samtidigt att Jonathan Stålberg, som gjorde en storartad seniordebut i Vimmerby året innan, blev överflödig.

En synnerligen vass målvakt ute på marknaden. Det har jag skrivit om förut.

Nu placeras han enligt trovärdiga uppgifter i Mörrum till kommande säsong. Det skulle i sådant fall vara en väldigt vass förstärkning för ett gäng laxar som spänner musklerna för att slå sig in i seriens toppskikt.

Det skulle samtidigt innebära att vi får se ännu en sylvass keeper i söderserien.

Betänk uppställningen så här långt:

Troja/Ljungby: Wictor Ragnewall / ?
KRIF: Isak Edman / Hampus Nivalainen
Vimmerby: Tomas Rydén / Oscar Walldén
Nybro: Robin Johansson / Didrik Jansson
Kalmar: Alexander Nilsson / Andreas Henriksson
Tyringe: Joakim Strandberg / ?
HC Dalen: David Elmgren / Alexander Sundstrand
Mörrum: Jonathan Stålberg (rykte) / ?
Hanhals: Scott Hector / ?
Tranås: ?
Borås: ?
Halmstad: ?

Det saknas inte direkt imponerande namn där.

Ragnewall, Edman, Rydén och Johansson är herrar som lika väl hade kunnat kriga för en spade i Hockeyallsvenskan. Stålberg, Elmgren och Strandberg erkänt skickliga keepers på ettan-nivå och Alexander Nilsson visade den gångna vintern i Kalmar att det kan vara något riktigt stort på gång om han fortsätter utvecklas.

Det sätter lite press på Hanhals,Tranås, Borås och Halmstad som fortfarande jagar en etta till kommande säsong. Med tanke på vad de andra har måste de ju landa något starkt själva om de ska vara med och utmana.

I Tranås slutar det väl allt som oftast med att Victor Johnson förlänger, men det ska bli intressant att se vem Stefan Fransson fiskar in som ny etta. Hanhals kanske kan få till något nytt Frölunda-lån (Arvid Söderblom var ju en succé i vintras) och Halmstad gör nog klokt i att satsa vidare på någon av ynglingarna Jacob Crespin eller Anton Malmborg, men komplettera med lite rutin vid sidan av.

Hur det än blir.

Söderserien blir en pangserie med pangmålvakter.

Den här artikeln handlar om: